Kommunikation.

Kommunikation är allt.


Vet inte om man kan kalla musik för kommunikation, det är en eller flera människor som försöker nå ut med ett buskap eller ett antibudskap. Den kommunikation som kan uppstå mellan lyssnare och artist är ett eventuellt "fanmail" eller att artisten skakar hand med en fradgande åskådare i moshpiten framme vid scenen under en livespelning.


Människor i vardagen tenderar att vara lite vissna på kommunikation, man är ofta påväg från plats a till plats b och om någon försöker kommunicera med en under den tiden ses det oftast som ett hinder som bör undvikas.


Men viljan finns där helt klart, det är väl 5 miljarder människor bevis på (eller det kanske berodde på bristande kommunikation?). I vilket fall så stöter folk ihop med varanda hit och dit, i ett oräkneligt antal kombinationer och ännu fler situationer.


Det är så ofantligt viktigt att ta tillvara på dessa tillfällen, vill inte låta för mycket scientolog eller skolkurator, men vi har för lite tid på oss för att hinna gå runt och stänga in oss i våra trygga självbilder. Men allt det här förklarar folk som är intelligenta mycket bättre, se Good Will Hunting eller Magnolia eller nåt.


Min poäng är att på en festival verkar det som att folk (förutom när de tjurrusar mot en scen) är mycket öppnare för varandra. De har nått sitt mål, om än för några dagar, och kan nu slappna av och sluta se människor omkring sig som hinder. Folk stannar upp och pratar och även om det bara varar i några minuter så är det ett "Äkta" möte.


En musikfestival marknadsförs genom musiken i första hand, och det är så det ska vara antar jag för det är musiken man betalar för. Men det man får serverat på silverfat är helt nya relationer med helt nya människor. Det är en parad av möten som kan leda till vad som helst egentligen, festivalandan får de flesta att bjuda på sig själva utan att behöva anstränga sig.


Sen finns det ju folk som gillar att stämma möten med ens tält och ens öl och plånbok när man själv inte är där och det är väl exempel på mindre lyckade effekter av att människor släpper på hämningarna när det vankas festival.


Slutkläm: Ära musiken på festivalen, men mötena mellan människor som för en gångs skull släppt lite på sina säkerhetssystem är minst lika viktiga om inte viktigare. Eller?

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas