Jag tror. (hultsfred)


De senaste dagarna har jag tänkt mycket på hultsfred. av olika anledningar blir det lite dystert.
Idag känner jag samma sak som jag känner inför en nära vän jag gick i samma klass som på högstadiet. min nära vän har gått ner sig, så pass mycket att han väntar ett fängelsestraff på minst fyra månader för grovt innehav av narkotika.
Inte för att hultsfredsfestivalen väntar på att hamna i fängelse. men känslan är ändå den samma. Att se en vän gå ner sig, att se en vän förfalla.

det jag tänker på är främst biljettpriserna.
jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur dom trodde att dom skulle kunna väga upp så svinigt dyra biljetter detta år. precis som jag skrev för längesen. för att kunna berättiga ett sånt biljettpris skulle dom tvingas boka artister som dom aldrig någonsin haft möjlighet till.
När man som hultsfred har en publik som är väldigt ung måste man som arrangör värna extra mycket om dom som gör att festivalen går runt. dvs besökarna.
2007 sket man från arrangörernas sida i publiken. och då sket stora delar av publiken i hultsfred. det är logik när den är som enklast och också något rockparty för allt i världen borde ha förstått innan fiaskot var ett faktum.
festivalbranchen är tuff. det finns så mycket fler festivaler nu än förr, som växer sig större för varje år. då måste rockparty försöka titta längre än innanför sin egna bubblas  ramar.

nu har ju faktiskt hultsfred sänkt biljettpriset inför nästa år.
jag hoppas att dom inte skrämt iväg allt för många besökare.
...och jag tror innerst inne att hultsfred kan bli en framgångssaga igen.
bara dom börjar lyssna på publiken.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas