IRON Night på RockBåten M/S Hansa, Helsingborg 28 januari

Den 28 januari startar RockBåten M/S Hansa maskineriet igen. Och vi är mycket glada över att kunna presentera en mycket stark line-up. Vi Rockstartar upp 2011 med ett av Sveriges absolut bästa 77-punkband The Negatives, erfarna Grand Rezerva som begår Helsingborgsdebut och återkommande Trashqueen från Svalöv.

Med denna line-up tror vi att Iron Night den 28 januari kommer att bli en sanslös bra inledning på rockåret 2011. Från sl...amrig punk till sleaze alá hairspray och mer rak hårdrock kan ju detta inte bli annat än perfekt.

Blandningen av olika band försöker vi göra för att det skall kännas lite som en festival, ett sätt att sakta men säkert börja ladda för en kommande tät festivalsommar.

Grand Rezerva – Malmö/Helsingborg
där bandmedlemmarna har en lång och gedigen historia bakom sig med skivreleaser och otaliga antal live framträdanden i så väl Europa, Asien, USA och Syd Amerika. Bandets musikstil kan bäst beskrivas som hård rock med mycket rock n’ roll. Några av medlemmarna har spelat med i den gamle Iron Maiden-sångaren Paul Di'Annos turnéband. Bandet släppte sin senaste skiva november 2010 vid ett releaseparty på Rockklubben Horns Up i Malmö, skivan Badlands, som fått ett läckert omslag av tecknaren Tony Cronstam, pappa till seriestrippen "Elvis", skivan släpptes först i Europa och sedan i USA. Helsingborgare o även andra känner säkert igen den nyaste medlemmen basisten Joakim Sandin som också återfinns i snart kultförklarade Bai Bang.
Nätadresser och intervjuer/recensioner:
http://www.grandrezerva.com/
http://www.myspace.com/grandrezerva
http://www.facebook.com/grandrezerva?ref=ts
http://www.rockrealms.com/previews/grandrezerva.php
http://www.heavyhardes.de/review-7433.html - på tyska
http://www.skanskan.se/article/20101030/NOJE/710299888/1162/sport/*/usa-far-halloweenhalsning-fran-malmo
http://www.ystadsallehanda.se/kultur-och-noje/noje/article763221/Grand-Rezerva-slaumlpper-br-debutskiva-i-USA.html
http://www.ystadsallehanda.se/kultur-och-noje/article1297295/Ny-singel-fraringn-Grand-Rezerva.html

TrashQueen – Svalöv
bandet som spelat innan på RockBåten och som alltid är på G. Beskriver sin musik som ”ett jävla ös och en tung doft av hårspray”.
Gör med denna spelning ett exklusivt framträdande då man tillbringar all sin tid i en studio för kommande plattan. Kan alltså dröja innan man får se Trashqueen igen….!!?? 2010 var minst sagt ett hektiskt år för boysen, man spelade nästan överallt och ”krönte” året med att gå till finalen i tävlingen Released - Live & Unsigned där en spelning på Sweden Rock hägrade. Man kom på en hedrande 2:a plats, (svårt tävla mot band nära spelorten som var Stockholm, då de har fördelen att kunna släpa dit mycket ”fans”) Detta sällsynt trevliga band lovar att som vanligt leverera ett attans röj och doften av hårspray kommer ligga tungt och länge i, över RockBåten och Helsingborg
Nätadresser och intervjuer/recensioner:
http://www.myspace.com/trashqueenglamrock
http://www.facebook.com/pages/TrashQueen/127422547839
http://www.youtube.com/watch?v=ualheS3diKc
http://landskrona.lokaltidningen.se/trash-queen-oppnar-upp-for-sjalvaste-metallica-/20100607/artikler/706099799
http://www.skanskan.se/article/20101113/SVALOVLANDSKRONA/711139991/1162/osby/*/trashqueen-tar-sverige-med-storm
The Negatives – Helsingborg/Landskrona mm..
full speed ahead som man säger till sjöss, ja så kan man beskriva detta fantastiska punkband som funnits länge, bildades 1999, men kanske legat lågt ett tag, bland annat pga av medlemsbyten. Men nu begår de återpremiär på RockBåten i Helsingborg med dunder och brak. Senaste plattan kom ut 2007, producerad av Klas Ideberg känd från Darkane, en fantastisk platta som visar The Negatives klass, väl så bra som de gamla punk ”gudarna” Six Pistols osv. Har turnerat friskt, betat av Europa och spelat på en massa punk relaterade festivaler, supportat sk större band. Några av medlemmarna känns igen från punklegendarer som The Bristles och Existenz.
Nu blir det som en av deras låtar heter Kick It In, en straffspark och den som kan stå stilla när detta bandet spelar, ja den är förmodligen inte levande, ett satans ös, sväng och drag…
Nätadresser:
http://www.thenegatives.org/index.htm
http://www.myspace.com/thenegativesswe
http://www.facebook.com/pages/The-Negatives/163043053711456
http://www.eventnews.se/The%20Negatives0805.html - en äldre intervju

21 – 02
50:- + 10:- 60:-
18+ ( ni som är yngre, ta gärna kontakt genom att maila; rockbaten@hotmail.com )

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas