Håkan Hellström - Stockholm (Gröna Lund) 1/9 2006

En sommar utan Håkan Hellström är som en sommar utan sol. Så tur var det att Håkan kom och lös upp tillvaron och förlängde sommaren i Stockholm.
Det krävs inte mycket för att charma sin trogna publik. Man blir glad bara av att se honom. När han klev upp på Gröna Lunds stora scen iklädd vit kostym och hatt möttes han av ett stort jubel från flera tusen människor, mestadels unga tonårstjejer med randiga tröjor. Det var länge sen jag såg så mycket folk på Gröna Lund. Ikväll skulle det bli dans dans dans. 


Håkan gav allt från början till slut och bjöd Stockholm på den bästa tänkbara åkturen. Fritt fall och de andra åkattraktionerna hade ingenting att sätta emot.
 
Nya skivans titel nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått speglar kvällens konsert bra. Gamla låtar som En vän med en bil varvades med nya som till exempel Klubbland och det lånade var Håkans svenska tolkning av Big stars låt Thirteen. Nåt blått under kvällen var himlen och Mälarens friska vatten.


Konserten var ett enda stort lyckorus med bra variation av låtar från alla skivor och roliga mellansnack. Energin flödade och smittade snabbt av sig. Kvällen kunde inte ha avslutats på ett bättre sätt än med Nu kan du få mig så lätt som tog publiken tryggt tillbaka till marken efter denna trevliga åktur.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas