Förorts scener

Att förorter måste vara någon förvaringsplats där man sover, handlar matkassen eller på sin höjd köper en pizza är helt galet, om man ska lyxa till en kväll med mer än en plankstek, karaoke och en stöl så måste man ta sig innanför tullarna. Men det finns härliga undantag till det.

Telefonplan är det bästa exempel jag kan komma på, där finns restaurang Landet med en meny med hjärta som i och för sig är i en prisklass över mej, de har även en liten scen med ambition att visa intressanta band, framförallt inom indien.

Ett ställe som jag just upptäckt som är mer sporadiskt öppet är Midsommargården som visade sej ha en riktig skön scen som passar för tex punk. Scenen finns i en lagom mörk källarlokal mitt i Telefonplans centrum och bara hundra meter från Landet.

Kvällen jag var där var det just punkkväll. Tre band inom den hårdare punkskolan. Först på scen var göteborgarna Giftgasattack som spelade någon av de mest distade konserter jag varit med om, varenda pedal som fick plats på den lilla scenen var i botten. Bandet som gick ut efter är Stockholms förortspunkare Nödvärn som är ett band som börjar få ganska många år och spelningar på nacken. De influeras av band som Anti Cimex, Mob 47, Discharg och GG Allin för att nämna några och har som måtto "no SEX, DRUGS & ALCOHOL". Avslutade gjorde The Krooked även dom Stockholmare. De spelade den mest klassiska kompromisslösa sortens limmsniffarpunk.

Helt klart är Midsommargården ett ställe jag gärna besöker igen och har en kväll på.

För att hålla kvar förortstemat så finns det ytterligare en scen i trakterna söder om stan, ligger i Gröndal och heter PLUTO, har inte hunnit besöka den än men första bästa tillfälle ska jag dit och se vad de har att bjuda på.

För de som är intresserade att kolla in scenen på Midsommargården eller banden som spelade så har jag både foton och videosnuttar från kvällen. (Ljudkvaliteten på Giftgasattack och The Krooked blev inge vidare då det ej gick ställa in ljudvolym på kameran. Lät bra live.)

Foton

Giftgasattack videoklipp:
videoklipp

Nödvärn videoklipp:
Nödvärns videoklipp1
Nödvärns videoklipp2
Nödvärns videoklipp3
Nödvärns videoklipp4
Nödvärns videoklipp5

The Krooked videoklipp:
The Krooked videoklipp1
The Krooked videoklipp2
The Krooked videoklipp3
The Krooked videoklipp4

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas