För 5 kronor.

Tydligen har det blivit lite av en nich att sälja tjänster på festivaler. Första gången jag stötte på detta var på augustibullret 04 då en kille gick runt och sålde förnedringar för 5 kronor. Det enda han ville veta var namnet på den han skulle förnedra. Killen var riktigt skarp, tyvärr hade jag bara 3 kr då jag mötte honom så det blev bara en halv förnedring. Men som jag såg det hade han fått ihop en hel del 5 kronor ändå i sitt ölflak som fungerade alldeles utmärkt som kassa-apparat.


Förra sommaren dök detta lustiga fenomen upp igen på hultsfred. Den här gången gick en kille runt med ett ölflak i handen där det stod "Sparkar mig själv i huvudet för 5 kronor". Jag skrattade till då jag såg honom stoppas av ett gäng människor som gav honom 5 kronor. Och visst sparkade han sig själv i huvudet, ståendes. Jag blev mest imponerad över hans vighet och det dumma i idén. Men bestämde mig för att sponsra hans hjärnskakning med 5 kronor.


Senare på sommaren stöter jag på ännu en tjänsteherre. Denna gången handlade det om en som ville bli piskad, och för detta få 5 kronor. Killen gick runt med en liten piska i handen och lät sig piskas för den ringa summan.


Så nu när festivalsommaren står för dörren är jag förväntansfull inför vad som stunda skall. Kanske det dyker upp en kille, eller varför inte en tjej för omväxlingens skull som vill ha 5 kronor för att klippa gräset runt ditt tält med saxen på en schweizisk armékniv. Den som lever får se.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas