Festivalmatkulturen

Festivalfebern har redan börjat! Ojojoj om en vecka far jag till göteborg och den 1 juli går resan vidare till arvikafestivalen. Jag har redan börjat ladda. Det kommer bli underbart. Och allt som jag ska se där. Det blir till att hänga på festivalområdet mest hela tiden. Men det känns bra. Jag dricker ändå inte så då är det skönt komma ifrån campingen :P


Detta blir mitt fjärde arvika sen 2003. Det skulle blivit mitt sjätte men 05 och 06 kom hinder i vägen trots biljetter och resor. Men det gör inget, det går inte ångra livet. Och i år är jag mer lugn än innan. Nu vet är jag det jag behöver veta och har dessutom samlat på mig en del festivalknep, som bästa stället att bada på, var jag köper bäst ekoveganmat och hur viktigt det är att göra annat än bara hänga på campingen.


I år måste jag göra arvika billigare än vanligt, ska brassa allt käk själv. Och inte göra den dyraste veganska maten som jag brukar. Det får bli påskäk tandorii, bolognese och thai med grönsaker ris, qinoa och pasta. Ska verkligen laga maten i år. Förra året blev det nog bara 2 matlagningar och en massa potatismos i matvagnarna. Min mage klarar inte snabbmaten.


Det är verkligen synd att Arvikafestivalen inte kan erbjuda bra ekologisk vegansk fullvärdig mat, där saknar jag Roskildes matpassion. Men det är lika dåligt ställt med maten på alla festivalen jag varit på i sverige (utom på dom små hippiefestivalerna där det alltid finns bra ekokäk). Jag förstår inte snabbmatskulturen, det är inte gott, det innehåller konstiga tillsatser och mättar inte.


Kanske borde jag börja med catering på festivaler? Jag har lagat veganmat över hela landet på läger, kurser och även som frunktionär 2004 på arvika (då lagade vi käk till över 1000 frunktionärer vid varje mål). Fina råvaror och kryddor är knepet för lyckat liv. För mig handlar matlagning om att hitta balansen och passa ihop smakerna, nästan som en konstnär som lägger på olika lager färg.


Vill du äta ekologiskt ska du leta upp mig så kan jag kanske bjuda på en tallrik! Vi ses på festivalen <3

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas