Festivalkrönikan vecka 10, mars är en underbar månad

Festivalkrönikan vecka 10
Jag har sagt det flera gånger tidigare år, mars kan vara den mest intressanta månaden inför festivalsäsongen. Efter det som skett i veckan kan man lätt säga att konurensen börjat hårdna i festivalsverige. Det är viktiga tider för festivalerna då många nu på allvar börjar planera vilka festivaler det blir till att besöka i sommar.

Luger har äntligen vaknat till liv och släppt sina första band för såväl Where The Action Is som Way Out West. Akter som Wilco, Bon Iver och Band Of Horses gjorde mig lyrisk över Way Out West. Det är samtidigt rätt anmärkningsvärt att Where The Action Is bland annat bokat in Neil Young och Nick Cave. Ja du minns rätt, dom båda spelade ju på Way Out West i somras. Logiken i det hela ligger förstås i att Luger arrangerar båda festivalerna och att Way Out West gjorde succé med bland annat dessa två som headliners 08.

Hultsfred släppte ett gäng fin fina band i veckan där Franz Ferdinand fått mest uppmärksamhet. Men släppet bestod också av godheter som Marnie Stern, Klaxons och White Lies.

Opeth och The Sounds har blivit klara för en massa festivaler under veckan som gått.
Metaltown presenterade även bland annat favoriterna i Meshuggah. En bokning som uppskattas av många som ska till bananpiren i sommar, allt av reaktionerna att dömma.

Roskilde släppte bland annat The Mars Volta, vilket fått mig att dreggla bortåt pilsners mekka igen. Samtidigt har den turnérande kolossen Sonisphere kommit fram till vad deras biljetter ska kosta. Och en dryg tusenlapp känns inte som för mycket, med tanke på vad en enskild konsert med tex Metallica i Globen kostar nu för tiden. Det släpptes också 5 nya band till festivalen, däribland Primal Scream som jag tycker är värda att nämna.

Detta är bara en liten av allt vi fått uppleva i bokningsväg under veckan som gått.
Jag tycker det talar sitt tydliga språk, konkurensen hårdnar och nu gäller det för våra kära festivaler att spela sina kort rätt om man vill lyckas i sommar.
Förra sommaren nämndes i många medier som en helt sjukt bra festivalsommar med en kavalkad av enorma internationella band på festivalscenerna, jag tycker dock att årets festivaler slår förra sommarens artistutbud med råge.
...och bättre kommer det bli.


Just det, icke att förglömma.
På onsdag kommer det upp en liten tävling här på Festivalinfo, mycket värdefulla priser ligger i potten så kika in och delta vetja!


JAN BJÖRKANDER
jan.bjorkander@festivalinfo.se

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas