Ett Hov utan sin kung, flipp eller flopp?

Lars Winnerbäcks kompband Hovet består av fantastiska musiker. Jag kan utan tvekan säga att det är ett av Sveriges bästa kompband. Men det är trots allt Winnerbäck som är det stora navet där alla framgångar byggts. I söndags var det dags för Hovet att bevisa att dom klarar av att stå på egna ben. Spelningen ägde rum på Akkurat på södermalm i Stockholm. En gemytlig restaurang med fler ölsorter än gäster.


Scenen var liten och man kom sådär härligt nära. Det började sakta men säkert strömma in folk och när konserten började hade Akkurat fyllts av mestadels Winnerbäck fans. Norpan räknade ner och drog igång Bästa orkestern. Ribban var satt, dom skulle verkligen visa att dom är den bästa orkesten. I kompisgänget Hovet är det inte bara den bästa som får sjunga utan här är alla framför micken någon gång under kvällen. Den glädje som Hovet utstrålar på scenen är svår att sätta ord på. Det märks verkligen att dom har kul tillsammans och gör det dom brinner för. Det här kan inte sluta dåligt. 


Efter halva spelningen var det paus och hög tid för en svalkande öl i värmen. Andra akten inleddes även den med Bästa orkestern utifall någon missat vilka som är bäst. Efter den övertygelsen tog Johan Persson ut oss på öppna hav och sjöng om att hissa Svarta segel så bra att det utan tvekan blev kvällens bästa låt. Hovets drottningar Anna och Idde sprider ljus och glädje. När Johan tog upp dragspelet var det dags för den vackra balladen Vacker och lugn. Vet inte om jag blev vacker men blev utan tvekan lugn. Jag rös under hela låten. När Hovet hade spelat alla sina låtar ville publiken ha mer. En stund senare kommer duon Anna och Idde in och spelar två låtar från deras debutskiva som avrundade kvällen på ett alldeles fantastiskt sätt.


Efterfesten hölls på Kvarnen men det mina vänner är en annan historia...




  • Invigde min nya digitala systemkamera under konserten och har lagt upp bilderna här

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas