Den bästa sommaren.

jag skulle kunna skriva en hel roman om min sommar. om allt jag sett, allt jag gjort och alla dessa fantastiska möten med människor som föralltid fått en plats i mitt personliga fotoalbum som ligger i min bröstkorg.
på min nittonårsdag åkte jag till hultsfred med vänner. hultsfred var varmt, vackert och många glada fina återseénden. bland annat ett helt camp från kalmar som vi bott med nu i sammanlagt tre år (omedvetet) jag börjar känna mig hemma i dessa skogar runt hulingen. känslan när man kliver in och precis har fått sitt armband, det är egentligen sådant som bara kan ses med egna ögon och kännas med det egna hjärtat. det är som att försöka beskriva förlusten av någon man älskar, för någon som aldrig upplevt det. fast tvärtom (långsökt).
efter hultsfred åkte vi till malmö en helg och därefter till roskilde. jag och några av mina bästa vänner som jag någon vecka innan tagit studenten tillsammans med. roskilde är vad man i vardagsspråk skulle kunna kalla "en hel värld". alla tyskar, galna danskar. norrbaggar, och andra snubbar respektiva snubbinor gör att denna festival är ett intryck som sätter sig otroligt hårt. iår var jag mer van vid allt också än förra året då jag blev av med min roskilde-oskuld.
jag har fortfarande kontakt med en hel del danskar och norskar som jag mötte på roskilde. jag är fullkomligt övertygad om att skrivit det förr i någon blogg men jag älskar möten med underbara människor på festival.

efter åtta dagar i ölens danmark var jag hemma två dagar och åkte därefter till dalarna och närmre bestämt borlänge för peace & love. detta är en stadsfestival med en väldans trevlig camping. men känslan blir inte detsamma när man rumlar runt bland barnfamiljer och sånt på "festivalområdet".
efter dalarna väntade mitt älskade favoritarvika. jag valde att inte åka hem mellan festivalerna och det är ju alltid lite roligt. arvika är och kommer nog alltid vara den vackraste festival jag stött på. detta mycket på grund av att jag fick min första festivalupplevelse där 2003. till tonerna av Björk med flera. ett sådant starkt intryck är svårt att sudda ut och jag fullkomligt älskar arvikafestivalen. mycket för dess utbud av olika subkulturer och inte minst musikutbudet som varje år har något för alla som uppskattar musik som sätter sig i ryggmärgen. arvika iår blev ett enda långt lyckorus som jag sällan kommer glömma.

kaktusfestivalen stod på tur helgen efter arvika. en liten och gemytlig festival som iår utspelade sig i kungsör ute på en äng i "the real" skog. här festade vi med grabbarna i svensk pop och tog världsrekord i sked för att nämna några små roliga saker. det var också på denna festival som gula gubben fick mig tårögd. när han läste en dikt som han skrivit när han var i min ålder. då en av hans vänner dött av en överdos. det var otroligt vackert, och något som kommer kännas i mig en lång tid framöver.
helgen efter kaktus kunde erbjuda en estlandstripp med mami. där vodkan på plastflaska och i b&b plus cigaretterna härjade. snacka om billigt land 3000 (!!!)
augustibullret inledde som alltid numer min augustimånad. det var varmt och väldigt roligt.

helgen efter skedde något än mer skojsigt, för första gången sedan augusti 2005 var jag på en helt ny festival. det var otroligt fint och festivalen var ingen mindre än emmaboda. detta blev något av det finaste jag varit på under mina fyra festivalår. vädret var emot oss, men med ett camp fyllt av underbara människor och också massvis med vänner här och där på det lilla mysiga området kunde det inte bli något annat än en succé!
efter emmaboda åkte jag till malmöstad och var med vänner. därefter väntade mitt livs största festivaläventyr. ett äventyr i form av Pukkelpop i belgien. detta var en festival jag bara läst om, en festival som inbringade ett besökarantal på ungefär 140 000 människor. och festivalen var minst sagt storslagen.
förutom att babyshambles och regina spektor ställde in var det något av det lyckligaste någonsin.


sammanfattningsvis skulle jag kunna beskriva sommaren med tre ord. Helt Fantastiskt Otrolig. och jag tror på riktigt inte att jag kommer få en mer intensiv festivalsommar någonsin. jag tror inte att det är möjligt för min del. 8 festivaler på 9 helger/veckor. det är ett personligt rekord med råge. under sommaren 2005 avverkade jag sex festivaler, vilket kändes mycket då.

jag har valt att inte skriva om enstaka konserter här. det kanske kommer i några av mina framtida blogginlägg. men jag kan i alla fall lista några konserter som jag minns speciellt mycket:

Kent - Hultsfred
Phoenix - Hultsfred
Gnarls & Barkley - Hultsfred
Ane Brun - Hultsfred
Vapnet - Hultsfred

Animal Collective - Roskilde
Clap Your Hands Say Yeah - Roskilde
Death Cab For Cutie - Roskilde
Bob Dylan - Roskilde
Immortal Technique - Roskilde
Morrissey - Roskilde
Scissor Sisters - Roskilde
Shout Out Louds - Roskilde
Sigur Rós - Roskilde
Kanye West - Roskilde

Håkan Hellström - P&L
Johnossi - P&L
Laleh - P&L
The Essex Green - P&L
Timo Räisänen - P&L
Tiger Lou - P&L

Franz Fedinand - Arvika
Juno Reactor - Arvika
Montt Mardié - Arvika
Nationalteatern - Arvika
Nitzer Ebb - Arvika
SMK - Arvika
The Knife - Arvika
Ladytron - Arvika

Svensk Pop - Kaktus
Gula Gubben - Kaktus
General Knas - Kaktus

Navid Modiri & Gudarna - Bullret
Bad Manners - Bullret
Audrey - Bullret

TaxiTaxi - Emmaboda
David & The Citizens - Emmaboda
Cats On Fire - Emmaboda
The Tiny - Emmaboda

Radiohead - Pukkelpop
Keane - Pukkelpop
Placebo - Pukkelpop
Belle & Sebastian - Pukkelpop
YeahYeahYeahs - Pukkelpop
José Gonzales - Pukkelpop
The Magic Numbers - Pukkelpop
Panic! At The Disco - Pukkelpop
Daft Punk - Pukkelpop

En otrolig sommar med andra ord.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas