Datorspelen med den tyngsta musiken

Musiken och ljudeffekterna på spel är minst lika viktiga som det grafiska. Det är numera välkänt att speltillverkare lägger in särskilda ljud för att få en viss psykologisk effekt. Med vissa typer av ljud så upplever du spänning och rädsla medan andra kan få dig att känna stor glädje.

Här är några av datorspelen som har den allra tyngsta musiken. Musiken är en så viktig del av spelunderhållningen att du kanske upplever att du drar igång spelet helt enkelt för att du vill digga loss…

Ruiner
Det är tungt och nästan lite obehagligt. Musiken är synthesizer, och tunga basgångar får dig att börja röra på dig oavsett om du vill det eller inte. Långt efter att du har spelat klart så hör du musiken till Ruiner spela i huvudet. Du kan spela Ruiner hos Steam men en varning ska utfärdas. Det kan bli så att du gillar ljudeffekterna så skarpt att du bara måste få fatt i dem så att du kan träna eller bara chilla till musiken utan själva spelet.

Guns N’ Roses
Det har nu gått några år sedan NetEnt släppte sin trilogi med rock-slots. Den första sloten var Guns N’ Roses och spelautomaten blev otroligt populär. Det är inte svårt att förstå. När du klickar igång spelet så hör du genast introt till Sweet Child O Mine och då spelar det inte så stor roll vad du hade för planer för den kommande halvtimmen.

Du kan spela Guns N’ Roses hos Casumo och sloten fungerar lika bra på din mobiltelefon som på en vanlig dator. Se till att du har ljudet påslaget för det här är så mycket mer än ett enkelt hjulspel. Du får flera låtar från det klassiska rockbandet och du kommer att känna igen dem oavsett om du var ett fan då Axl Rose turnerade världen runt med Slash och de andra gubbarna.

Jimi Hendrix
Den andra sloten i NetEnts trilogi var Jimi Hendrix och den blev också otroligt populär. Idag så är det många som snurrar på Jimi Hendrix från NetEnt helt enkelt för att de vill höra låtarna. Det kan vara så avslappnande att snurra några varv på sloten med tecknad design och samtidigt höra låtar som är så bra. En riktigt smart kombination som folk aldrig tycks tröttna på.

Sonic Mania
Det är så glatt och trummorna känns lite som händer som klappar i takten. Du kan uppleva total nostalgi trots att det bara var två dagar sedan du sist spelade Sonic Mania då du hör dessa toner. Det går inte att deppa då Sonic Manias soundtrack går igång. Första spåret är komponerat av Tee Lopes och Hyper Potions. Det för dig in i en drömvärld och får dig att vilja dra igång spelet så snart som du bara kan!

Du kan lyssna på sound tracket lyssna här.

Nidhogg 2
Musiken till Nidhogg är unik och den tillhör kategorin spelmusik som du vill lyssna på även då du inte spelar. Du kan köra igång soundtracket till Nidhogg 2 en grå eftermiddag och plötsligt uppleva att världen blir mer spännande. Detta helt utan att du sitter med din spelkonsol! En del av låtarna till det här spelet är rätt så pipiga med toner som går runt och runt på samma sätt. Men det finns också jazzigare spår som är alldeles utmärkta som festmusik.

Du kan lyssna på Nidhogg 2 musiken här.


Hitta ett jobb hos LeoVegas