Biljettpriser.


Det handlar om att människor som åker till Hultsfred:
1: Är unga
2: Fattiga (med svenska mått)

Den dag då Hultsfred i ett och samma släpp kommer ut med Depeche Mode, NIN, Placebo, Basement Jaxx med flera. Då är en biljett för 1700 svenska pikadoler värd det.
En sorts symbolik uppenbarade sig just nu i mina tankar:

Tänk er en pilbåge. En pilbåge som är ganska billig, det man vet är att pilbågen har ett bra pris, men man är också vetveten om att den inte kan skjuta sina pilar så speciellt långt, vilket resulterar i att man ändock inte blir så speciellt besviken, på grund av det billiga priset.
Men då mitt i allt rullas den röda mattan fram och paradsången börjar spelas när den superstora och superdyra pilbågen kommer fram. Den kostar sjukt mycket mer än den billiga pilbågen, den har en kapacitet att skjuta dubbelt så långt, men det finns ett problem. Det måste vara en viss person som verkligen kan behörska pilbågen för att man ska lyckas skjuta långt.
Undrar om Hultsfred  har den där/dom där personerna som behövs för att skapa ett riktigt chysst pilbågeskott mitt i prick innan sommaren står för dörren.

Det man kan se rent generellt är att biljettpriserna hos de flesta festivalerna blivit högre de senaste fem åren. Men saken är att jag aldrig sett maken på en så grotesk prishöjning som Hultsfred genomför detta år.

Här är en liten lista på vad de svenska festivalerna kostar:
Hultsfred - 1725 (1395 kr. 2006)
Arvika - 695 (man släppte 1000 biljetter för 595 kronor. Hade samma pris 2006)
Augustibuller - 600 (400 pikadoler 2006)
Sweden Rock Festival - 1690 (1490 krones 2006)
Emmabodafestivalen - 695 kr just nu. (Olika pris beroende på när man köper)

När man ser lite närmre på enskilda kostnader för festivaler förstår man att Hultsfred har pressen på sina axlar inför denna festivalsommar. Man måste hitta den hetaste och nyaste musiken, de största banden och de unika bokningarna. Band som inte spelar någon annanstans under sommaren i Sverige. För att 30 000 människor ska köpa biljett.


Lycka till!



You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas