Att veta i förväg

I januari var jag på tre av de stora bokningsbolagens mutmiddag med gratis buffé och dryck. Inte för att jag hade någonting där att göra, men gratis är gott. Alla festivalbokare var där, och varje bokningsbolag hade ett antal artister som uppträdde. Det lite roliga är att nästan alla artister som var där är bokade till sommarens festivaler, så man kan nog säga att buffén gjorde susen.


Men, man kan ändå bara genom att kolla på skivsläpp lista ut vilka artister som kommer till en festival, eller i alla fall några av dem. För det finns vissa akter som en festival måste boka... Ta till exempel The sounds, släpper en ny skiva, är ett band som brukar spela på festivaler, och folk förväntar sig att det ska spela. Därför måste festivalerna boka, men Hultsfred har varit lite kluriga i år.


Många av banden som ska spela är inte givna eller stortippade, jag tror att de har chansat lite i år efter förra årets succé. Modigt av dem, och genast finns det störra chans att man upptäcker ett nytt band som man inte har hört talas om.


You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas