Att komma hem..

"Jag älskar tåg. Franska tåg. TGV. Första klass." Precis så skriver Per Hagman om och om igen i sin novell "Att komma hem skall vara en schlager". Det är lite det känns inom mig med när jag förflyttas med tåg eller buss, jag älskar det! Speciellt soundtracket jag har till dessutom. Per pratar om att alltid vara på väg någonstans, att aldrig kanske riktigt hitta hem heller för den delen. Iåfs är inte jag ett barn i en vuxen kropp som drar jorden runt på sina föräldrars pengar. Dessutom är jag inte så mycket för Pers musiksmak (dvs det sliskigaste mellan ca 1987 - 1993) men han hade lätt världens bästa sommarjobb - dj varje fredag på Berns.

Åter till tåget - vissa sorters musik är också bättre lämpade för uppgiften än andra. Det slutar oftast med att jag slirar in på Mono, Efterklang eller något annat med rätt harmoni till tågets takt. När jag åkte transibiriska järnvägen var iåfs utan tvekan Glassjaw och 13 & God de som dominerade.

Tyvärr tröttnar man faktiskt rätt snabbt på sin 20gb Ipod när man är ute o reser i fyra månader. Men det känns skönt att ha viss musik kopplad till vissa tillfällen och platser på andra ställen än bara Göteborg & festivaler..

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas