Årets Kulturkalas i Göteborg var...

folktomt.
Inte ens när det var lite bättre väder under en längre stund var det trångt i centrum.
Faktum är att i fredags klockan 20 på kvällen var Avenyn mindre befolkad än jag någonsin sett Göteborgs paradgata. Eventuellt var det lika mycket folk som mitt i natten i mitten på någon sömnig höstvecka.

Göteborgs-Posten och andra medier har rapporterat att det blev en lugn tillställning och då pratar de främst om att det inte var speciellt mycket brottslighet. Det kan man ju faktiskt förstå då det knappast kan ha varit ens hälften så många på årets kalas jämfört med tidigare år.
Ska bli mycket intressant att se den officiella statistiken, om ni Göteborg & Co vågar släppa någon sådan med tanke på allt klagande på att de "lagt ner Göteborgskalaset".
Förstår dom som tycker att årets kulturella inriktning tyder på ett lillebrorskomplex gentemot Stockholm och att Göteborgs politiker inte vill få sin stad att framstå som den gigantiska bonnhåla den trots allt ofta verkar vara.

Läxan till nästa år, om nu någon ens bryr sig om "vad detta nu kommer kallas för", är att erbjuda något intressant för dom i åldrarna 14-40 som anser att åtminstone musik är en kulturyttring som man kan få ta del av utan att det ska vara varken opera, Mora Träsk eller dansband. Om nu ungdomsfyllan är ett så stort hot för dom som anordnar kalaset kanske de ska fokusera på en lösning istället för att enbart göra kalaset ointressant för merparten av stadens befolkning.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas