Även hösten har sina ljusglimtar

Nu nalkas höst och vi går mot daggens tid då mornarna blir kalla och grönskan växlar färg för att sakta men säkert slungas in i vinterns frusna famn. Folk stänger in sig för att skydda sig mot regnet som piskar asfalt nere på gatan. Allt känns bittert och längtan till sommaren börjar redan ta vid.


Sommaren går alltid för fort och man blir lika chockad varje år. Egentligen är det lika självklart att årstiderna växlar period som att solen går upp varje morgon. Men vi har svårt att intala oss själva när sommaren är över. Det är väl som man säger att tiden går snabbt när man har roligt och det tycker jag stämmer in ganska bra. När vi går in i övergången mellan sommaren och hösten är det lätt att glömma bort allt det roliga som sommaren trots allt bjudit på. Man ser bara det man har framför sig som oftast inte är lika spännande och roligt. Det är såna dagar man måste blicka tillbaka, minnas och tänka vad gjorde jag egentligen i sommar?


För min egen del så har sommaren till största del bestått av jobb, vilket gjort att jag varit fast i Stockholm på vardagarna och utnyttjat helgerna till fullo. Förutom under Roskildefestivalen då jag hade fyra dagar välförtjänt ledighet. Startskottet på min festivalsommar var under Popagandafestivalen som följdes av Roskildefestivalen, Acceleratorfestivalen och Jazzfestivalen. Jag har även hunnit med fyra konserter med Lars Winnerbäck. Den första var genrepetitionen i Stockholm, sen packade jag väskan och for till Göteborg över en helg. Näst ut var Ronneby några helger senare, där det blev en rolig efterfest med bandet enda till småtimmarna. Sist ut var Örebro som inte kunde ha avslutats på ett bättre sätt. Dels för att konserten var bra men främst för att sällskapet var desto bättre. Andra konserter jag sett i sommar är bland annat Ulf Lundell på Skansen, Laleh som även hon spelade på Skansen och Lisa Ekdahl på Gröna Lund. Trots att det bara har blivit en enda dag på stranden så kommer jag ändå minnas sommaren 2006 med ett leende på läpparna.  


Tillbaka till hösten som enligt mig är den sämsta årstiden Jag ser knappt något positivt med hösten. Vi människor blir tråkiga och svåra att få kontakt med, det som tidigare varit ljust blir svart och grått, det som tidigare varit sol byts mot regn. Ja listan på negativa adjektiv kan bli lång. Men det finns en sak som är bra med hösten och det är att många artister och band väljer att åka på turné. Konsertlokalerna är fullbokade och affischeringen fyller prydligt stans alla väggar. Det blir nästan som en stressfaktor att hinna med alla konserter som komma skall. Men det är det som blir min räddning i höstmörkret.


Någonstans i det gråa och trista dunklet finns det trots allt en gnutta ljus som värmer oss mot den bittra hösten. Den gnuttan gäller det att ta vara på för att slippa gå in i en depression. Så passa på att gå på konserter och när suget efter sommaren blir för stort är det bara tänka tillbaka och längta till nästa sommar som trots allt inte ligger så långt fram i tiden.  

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas