90-talet fortsätter i sommar

2016 kom den danska succéfesten ”Vi som älskar 90-talet” till Sverige för första gången. Framgångarna hade varit stora i grannlandet Danmark och de följde även till Sverige. Förra sommaren gjorde festivalen hela fyra stopp, nämligen i Göteborg, Kalmar, Stockholm och återigen Malmö, där den första festen arrangerades ´16. Nu är det återigen dags att ta fram platåsandalerna och high-lighta hårtopparna, för sommaren 2018 kommer också att ha 90-talstema.

Alla älskar 90-talet

När det gäller musik är det många som tycker om att ta en tripp längs ”memory lane”, och de som var unga, och framför allt i tonåren, under delar av 90-talet utgör majoriteten av publiken under ”Vi som älskar 90-talet”. Det är något särskilt med musiken man lyssnade på när man växte upp. Den sätter spår som inte försvinner, trots att man blir vuxen och kanske inte längre är lika intresserad av musik. Egentligen är det inte så konstigt, eftersom man under uppväxten upplever så intensiva händelser och förändringar både i kropp och knopp. Man upplever första kärleken, vänskapsbekymmer, oro inför framtiden och vuxen livet – och då är det normalt att musiken blir en tillflyktsort som hjälperen genom svårigheter, och som höjer ribban på diverse fester. Och att man sedan i vuxen ålder får chansen att se sina tonårsidoler och återuppleva musikfesten igen, tja, det säger man ju inte nej till.

Nya och återkommande artister

I år gör festivalen tre stopp. Först ut är Stockholm den 7 juli på Zinkensdamms IP. Sedan blir det Bananpiren i Göteborg den 14 juli, och på Pixlapiren i Helsingborg den 21 juli. Flera återkommande artister kommer att ställa sig på scenerna igen, såsom Dr Alban och E-Type. Men det största namnet i år kommer från Tyskland, och i form av elektro-dance gruppen Scooter. Det ikoniska bandet kommer att turnera under året med sin jubileumsshow ”25 years wild and wicked tour” och kommer självklart att stanna till i Sverige. Förutom Scooter kommer även artister som Markoolio, Emilia, Da Buzz och Drömhus att ställa sig på scenerna. Publiken kommer utan tvekan att sjunga med till låtarna, som kanske redan nu har dykt upp på näthinnan.

Förhoppningsvis bättre i år

Däremot var det inte alla som var helt nöjda med arrangemanget förra året. Många i publiken, under samtliga festivaldagar, klagade på att ljudet inte höll kvalitetoch att man gärna hade sett bättre logi i form av vattenstationer, öl- och mattält samt fler toaletter. Kanske berodde det på att arrangörerna inte hade räknat med så många besökare, då det till exempel bara i Göteborg kom över 11 000 personer.

I år har i alla fall arrangörerna lovat att de ska se över servicen som erbjuds i samband med musikeventet. För inte har besökarna avskräckts av lite kritik. Redan nu är trycket på biljetterna högt och det är bara att skriva upp datumen i kalendern – vare sig man växte upp på 90-talet eller bara gillar de sköna tonerna i, de en gång så populära, låtarna.

 


Hitta ett jobb hos LeoVegas