Arvikafestivalen 2004

Årets Arvikafestival var, för att citera dem själva, en av de bästa i festivalens historia, och jag kan inte göra annat än att hålla med. Sjuttontusen åskådare – funktionärer, gäster och journalister inräknade - stod där när årets dragplåster Kraftwerk spelade. Deras största spelning någonsin.


Arvikafestivalen popularitet är inte så underlig när man betraktar vilka satsningar som har gjorts för att få ett så stort utbud som möjligt. Med tio scener av varierande storlek, öltält, stort mat-utbud, caféer och försäljningsstånd är det kanske det största festivalområdet.


11 520 sålda biljetter är redan där beviset på en av nordens populäraste festivaler. Räkna in plankarna och gästerna så har du ett campingområde som aldrig tystnar och aldrig sover. Den modärna tidens vallfärders mål. På campingen finns den obligatoriska tillgången till vatten och bajamajor och utöver det en stor tillgång till mat. Dock är det en promenad till närmaste bankomat ifall pengarna tryter. Det billiga och enkla alternativet är då att laga egen mat, för även om det råder eldningsförbud på området så är det fritt fram för spritkök. Även eldningsförbudet går att kringgå då det finns asfalt vid campingens ingång där man kan sätta fart på grillen.


Allt som allt en mycket väl anordnad festival med stort utbud på allt. Musik, Mat, Människor.
Finns inget mer att göra än att säga lycka till och längta till nästa år.


/Jon Cederqvist festivalinfo.se

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas