Kris Kristofferson

Information
Presenteras av Kulturbolaget

Singer songwritern Kris Kristofferson till Sverige!

En av countrymusikens främsta, Kris Kristofferson kommer till Sverige för solokonsert. Kris Kristofferson är känd utanför alla ramar och kategorier och har sålt miljontals skivor, delat scen och studio med de flesta legender och har även medverkat i ett otal filmer. Mest känd är Kristofferson för magnifika hits som ”Me And Bobby McGee”, ”Help Me Make It Through The Night”, ”Sunday Mornin' Comin' Down” och klassiska kultfilmer som ”Convoy”, ”A Star Is Born” (med Barbara Streisand) och ”Flash Point”.

Grammy Award-vinnande Kris Kristoffersons rötter är lika mycket country som Nashville och hans låtar har nått en bredare publik genom åren. Bland de mer än 400 artister som inspirerats av Kris låtskatt och gjort egna versioner av hans låtar finner man Elvis Presley, Peggy Lee, Gladys Knight och Maria Carey.

Kris Kristofferson är en stor Sverigevän och responsen från den svenska publiken har varit en stor positiv överraskning för honom. 2008 blev han utsedd till hedersambassadör för Dalarna – landskapet där hans farfar växte upp (stora Tuna). Vid en ceremoni i samband med hans konsert i Dalhalla 28 juli 2008 mottog en rörd Kris Kristofferson både hedersutmärkelsen och en dalahäst ur landshövdingens ställföreträdares hand.

Senast Kris Kristofferson släppte ett album var 2009, ”Closer To The Bone”, som hyllades av tidningar som Rolling Stone, Uncut och No Depression. Även då besökte han Sverige och spelade inför förväntansfulla fans. 2010 förärade han Sverige med en kortare sommarturné och i höst kan vi åter möta denne legendar.

Med empati och en unik känsla för mänskliga relationer talar Kris Kristofferson från själen via sina låtar. Genom att göra så, talar han verkligen för oss alla. Kris Kristofferson är en singer songwriter och storyteller i ordens rätta bemärkelse.

Support till Kris Kristofferson blir Christian Kjellvander.

Christian är för många känd som sångaren i Loosegoats men sedan drygt tio år har han haft en framgångsrik solokarriär som singer-songwriter. Christian har släppt fyra soloplattor och hans trollska och förförande melodier har etsats sig fast hos många. I somras gjorde han ett fåtal spelningar och efter konserten på Majas i Halmstad skrev Hallands Nyheter ”Christian Kjellvander sjunger som en gud. Han har en nerv som ger en rysningar”. 2010 släppte han sin senaste soloplatta "The Rough And Rynge" som följdes av en turné och i år återförenades Loosegoats i samband med släppet av ”Ideas for to travel down death’s merry road”.

Christian som är född i Sverige men delvis uppvuxen i Seattle, USA har Neil Young och Towns Van Zandt som stora influenser och med hans countryinfluerad folkmusik har han vunnit många trogna fans.

- Att återigen få öppna för Kris Kristofferson är en ära och jag ser verkligen fram emot konserterna i november, hälsar Christian.

Åldersgräns: 13 år

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 18:00 på evenemangsdagen.
Biljetter säljs på plats från kl 19:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se

Konserter

2007-03-12 i Malmö på KB - Kulturbolaget
2007-03-18 i Göteborg på Konserthuset
2007-03-19 i Stockholm på Cirkus
2010-07-07 i TOMELILLA på Kronovalls Vinslott
2010-07-11 i STOCKHOLM på Cirkus
2012-11-16 i MALMÖ på Sankt Johannes Kyrka

Similar Concerts


Hitta ett jobb hos LeoVegas