Vår, under och festival i Göteborg

Jag och min fotograferande kompis Filip bestämde oss för att besöka den ambulerande festivalen Spring Wonderland Festivals besök i Göteborg i onsdags.

Personligen är jag inte så bra på att hitta, trots att denna helkväll skulle köras i Göteborg höll jag med god marginal på att hamna ute på Hisingen (alltså på fel sida om älven). Som tur var fattade Filip misstankar och tyckte att "Henriksberg är väl det där stället, typ, i Majorna?!".

Väl på plats 22 minuter spårvagn senare så bekräftas det att krogen Henriksberg var innan "hängmattan" bortom Järntorget. Jag som trodde det var en plats som hette Henriksberg :)

Henriksberg är en krog med två våningsplan, där det finns bar och biljardbord på nedre plan och övre plan har en mindre konsertlokal, en mysig bar med utsikt över älven och en stor terass.

Först upp på den klaustrofobiskt lilla scenen var Out of Clouds, ett band som spelar gitarrbaserad gladpop. Sångaren log precis hela tiden, precis som om han kört med Botox och fastnat i leendet. Mycket sympatisk musik som kändes svängig även för oss som aldrig hört dem förut.

Pen Expers avlöste, ett band som under förra året var med på Rookie i Hultsfred. Även denna akt var väldigt poppig i sitt framförande, med en teatralisk sångare som verkligen utnyttjade den lilla ytan han hade till sitt förfogande. Bland annat gjorde han ett försök att hänga sig i mikrofonsladden genom att vira den runt halsen och lyfta.
Bandet kändes lite slätstruket, men vem vet vad som händer om man lyssnar in sig på deras material.

Tredje akt för kvällen var Emmon, en ensam och svartklädd tjej som dansade febrilt till den dansanta förinspelade musiken. Emmons musik var klart lättsmält och intressant. För dig som vill höra henne kan du besöka årets Arvikafestival eller Re: publik.

Sist upp på scenen var Surfact, ett danskt rockband som även om det kanske inte var tanken verkade vara bokade som headliner. Deras material lät mycket som en härlig melodiös rock, med viss igenkänning av bandet Live och andra storheter som river av både en lite ösigare rocklåt och mellanspelar med en försiktig ballad.
Flertalet låtar kändes som
något man gärna ville höra igen.
Passade på och köpte skivan och i efterhand kan jag konstatera att den lär gå på repeat i bilen åtminstone fram till Hultsfredsresan.
Trist nog var det inte många kvar som lyssnade, men är du sugen på att se dem på den större scen de förtjänar så kan du åka till Skanderborg i sommar.

Arrangemanget som sådant var bra och väl utfört, med en bra blandning av de fyra bokningarna. Dock skulle en större lokal vara trevligt till nästa år, eller så kommer intimiteten att saknas. Allt jag vet är att jag kommer tillbaka nästa år och lyssnar.

 

Bildgalleri »

 

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas