Tips på tre riktigt bra musikfilmer

Hej! Jag tänkte i denna post tipsa om tre riktigt bra filmer om musik. Om du inte har sett dem rekommenderar jag dem varmt.

Control

Detta är en perfekt film för dig som gillar lite mörkare teman och givetvis synthmusik. Detta är nämligen en svartvit skildring av Ian Curtis liv. Om du inte et var Ian Curtis Joy Division-sångaren som tog sitt liv vid 23 års ålder. Allt skildras väldigt gripande och bakom kameran står den legendariske rockfotografen Anton Corbjin.

Det är både stilistiskt, vackert och väldigt tragiskt.

High Fidelity

Om du istället vill se en udda komedi om musik och brusten kärlek ska du se High Fidelity. Här möter vi skivägaren Rob, som spelas av John Cuasack, Han precis har blivit dumpad och går under filmen igenmom sina tidigare förhållanden på ett väldigt humorisitiskt sätt. Givetvis pratar han också en hel del musik, för det är nog till musiken som den riktigt stora kärleken finns.Filmen har också ett starkt soundtrack med allt från Velvet Underground till Bob Dylan.

Om du vill ha tips på kommande filmer, kan ju komma att dyka upp några musikfilmer där med. Skulle jag tipsa om den här sidan där du hittar tips på nya filmer 2018.

Love & Mercy

Love & Mercy är ännu en suverän musikfilm med John Cusack i en av huvudrollerna. Detta är en biografisk film om popgeniet Brian Wilson, som förvandlade Beach Boys från bilar och surfing till introspektion och innovation. En stor del av filmen handlar om hans mot ökad mental ohälsa i form av schizofreni. En riktigt stark och välspelad film där musiken verkligen känns äkta.

De bästa scenerna är nog när Brian Wilson experimenterar i studion under inspelningen av Pet Sounds. Det är rakt av magiskt.

Har du några fler bra tips på musikfilmer? Dela gärna med dig i så fall, för jag ser dom gärna!


Hitta ett jobb hos LeoVegas