The Sounds rockar!

"Ikväll är det releasekonsert för våran nya skiva men ni verkar redan kunna alla låtar och gissa vem som är gladast" sa Maja Ivarsson i The Sounds och höll micken mot hjärtat.


Hatade i Sverige och älskade i USA. Jag talar om The Sounds som är aktuella med sin andra skiva dying to say this to you. Efter mycket kritik från svensk media har bandet fått kämpa i motvind sedan singeln Living in America. Ikväll var det releasekonsert på Debaser och chans till revansch.


Det är glest med folk klockan 20.00 då Debaser slår upp portarna för kvällen. Jag som alltid gillat The Sounds sedan skivan Living in America är förvånad över att det inte är större anstormning. Trots att dom har sin stabila marknad i USA trodde jag ändå att fler svenskar hade fått upp ögonen för dom såhär 4 år efter första skivan. Med tiden strömmar det in folk och när konserten börjar så är det närmare 500 personer som tagit sig till Debaser.


Kaxigt och hårt är ord som beskriver kvällens konsert. Ett gäng fyllekåta matchokillar tränger sig hänsynslöst längst fram, förbi dom små stackars poptjejerna som inte hade mycket att sätta emot och skriker på Maja. När hon och bandet kommer in på scenen jublas det och jag tycker mig se lite drägel rinna nerför matchokillarnas kinder. Det är svårt att inte charmas av sångaren Maja Ivarsson som den här kvällen bjöd på en hel del underhållning, bland annat en oväntad "stagedive". Debaser kokade redan efter första låten. Hela publiken hoppade och sjöng så svettpärlorna bara blev fler och fler. The Sounds såg verkligen ut att ha kul där uppe, vi i publiken hade det definitivt. Under hitsen Living in America, Seven days a week och Song with a mission röjde publiken lite extra och 500 personer kändes som det dubbla. 


Det var verkligen Maja som stod i centrum denna kväll, resterande av bandet kom lite i skymundan. Hon tog tag och pussade på en matchokillarnas hand, pratade med poptjejerna och lät dom sjunga med. Det blev en väldigt personlig stämning. Men redan efter en timme var det roliga över och dom tackade för sig. Visst det kanske var lite snålt att bara spela i en timme men det räckte för att övertyga mig om att The Sounds är ett av Sveriges bästa liveband.



  • Kvällens plus: Fire och Night after night
  • Kvällens minus: Matchokillarna, konsertens längd.

Typ låtlistan (ej i ordning):


24 Hours
Hit me
Ego
Song with a mission
Rock n roll
Living in America
Don’t want to hurt you
Seven days a week
Painted by numbers
Queen of apology
Fire
Hope youre happy now
Night after night  


 

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas