Sziget-festivalen i Ungern.

Jag tycker det är lite synd och märkligt att inte fler svenska festival-besökare har hittat till denna pärla i Budapest! Det blir sjunde året i rad för mig i år, och det är den bäst organiserade festivalen som jag har besökt, men det är så mycket mer de är bäst på också!


Bäst bredd på musik förutom en huvudscen ca 30 scener, där varje musik-slag har sin egen scen, tex Hård-rock, Jazz, Rave, Folkmusik, Hare Krishna, mm, men även teater, dans och akrobat-föreställningar, mm...


Bäst läge på en ö i floden Donau i ett vackert (enormt stort) park-område med ängar och skogs-partier.


Bäst stämning - väldigt internationellt.


Bäst klimat - varmt och skönt även på nätterna, det brukar regna i snitt en av dagarna på festivalen, bra för att få bort dammet.


Bäst priser - festivalbiljetten med camping går på 120 Euro för 6 dagar. En öl  1/2 L; ca 13-14 kr, vin 1/2 L; bara lite dyrare - billig och god mat.


Om ni flyger med Sterling så har de fortfarande t.o.r. biljetter för 1400 kr, men de ökar i pris hela tiden, de gick på 1200 när jag köpte. Festival-biljetten går upp med 20 Euro till 140 nu natten till 16:e maj, så passa på, boka nu och missa inte den bästa festivalen!


I år uppträder bl annat Iron Maiden, R.E.M., Sex Pistols, Kaiser Chiefs, Alanis Morissette, Jamiroquai, Kasabian, Babyshambles, Flogging Molly, Anti-Flag, Millencolin, Pendulum, Adam Green, Serj Tankian, The Wombats, Justice, Jose Gonzalez, At The gates + ca 500 band till...


 


 

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas