Sommarens festivaler och konserter 2018

Sommaren är snart här, vilket även innebär att säsongen för konserter och framför allt festivaler närmar sig. Som vanligt är sommaren späckad med alla möjliga olika festivaler och konserter. Några av de allra största tänkte vi kika lite närmare på här nedan.

Axwell och Ingrosso på Summerburst

Redan första helgen i juni drar festivalsommaren igång med dunder och brak när Summerburst kommer till Göteborg och Ullevi 1-2 juni och även till Stockholms stadion ett par veckor senare. På tre olika scener kommer man kunna se världsnamn som bland andra Alan Walker, Axwell och Ingrosso, Martin Garrix och Vigiland.

Inte nog med att det är Summerburst på Ullevi i början av juni. Den 5 juni intar Foo Figthers Sverige största utomhusarena och ytterligare några dagar senare genrepar även Sverige mot Peru inför fotbolls-VM.

Matchen på Ullevi spelas 9 juni, vilket är exakt nio dagar innan Sveriges VM-premiär mot Sydkorea, en match som Sverige nog måste vinna om det ska bli något avancemang till kvarstfinal och det finns det goda chanser till åtminstone om man ska tro spelbolagen. Hos till exempel bet365 som erbjuder sportsbetting på fotbolls-VM ger seger för Sverige 2.05 gånger pengarna, medan oavgjort ger 3.20 gånger pengarna och seger för Sydkorea ger 3.80 gånger pengarna.

Iron Maiden på Sweden Rock Festival

Hårdrocksfestivalen Sweden Rock Festival i den lilla byn Norje utanför Sölvesborg i Blekinge är numera inget annat än en institution i festivalsammanhang. Årets upplaga av festivalen går av stapeln 6-9 juni med tre riktigt tunga headliners i form av Iron Maiden, Ozzy Osbourne och Judas Priest. Förutom på Sweden Rock Festival spelar Iron Maiden även på Tele2 Arena i Stockholm 1 juni.

För den som inte kan få nog av klassiska hårdrocksband spelar också legendariska Guns 'N' Roses på Ullevi 21 juli.

Utöver Summerburst, Foo Fighters, fotbollslandslaget och Guns 'N' Roses gästas dessutom Ullevi av en av världens i dagsläget mest populära artister. Den 10 och 11 juli kommer nämligen brittiske Ed Sheeran till Göteborg för två konserter, som blir hans största i Sverige hittills. Några dagar senare, 14 juli, spelar han även på Friends Arena i Stockholm.

Beyoncé, Jay-Z och Eminem på Friends Arena

Förutom Ed Sheeran gästas Friends Arena även av några andra riktigt stora namn. Den 25 juni kommer Jay-Z och Beyoncé till Stockholm och Friends Arena på deras gemensamma OTR II Tour och en vecka senare, 2 juli, spelar också Eminem på samma ställe.

Dock tar det inte slut där. En knapp månad senare, nämligen 31 juli, gästas Friends Arena av ingen mindre än Justin Timberlake och dennes The Man of Woods Tour och sedan avlutas konsertsommaren på Friends Arena 18 augusti med en spelning med den tidigare Pink Floys-basisten Roger Waters.

I augusti är det som vanligt förstås också dags för Way Out West i Göteborg. Festivalen som äger rum 9-11 augusti gästas i år bland annat av namn som Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Patti Smith, Arcade Fire, Lykke Li och Thåström.


Hitta ett jobb hos LeoVegas