Rockåret fortsätter efter Sweden Rock

Sweden Rock 2018 kom och gick alldeles för fort. Med tunga namn som Ozzy Osbourne, Iron Maiden och Judas Priest som årets stora artister räknade man med att över 33 000 människor besökte festivalen under alla dagarna. Det var riktigt nöjda arrangörer och besökare som lämnade Norje i Blekinge den 10 juni och årets festival räknas som en av de snyggaste någonsin, både musik-, områdes- och stämningsmässigt.  

Men bara för att Sweden Rock är över betyder inte det att vi inte kommer att få se fler rockkonserter, tvärtom. Sweden Rock var endast starten på en sommar som kommer att bjuda på ännu tyngre toner.  

Från Friends Arena till Ullevi 

Så sent som förra året var de återförenade 80-tals ikonerna Guns N’ Roses i Stockholm och spelade på Friends Arena med turnén Not in this Life time Tour. I sommar är det dags igen, men inte i huvudstaden utan på Ullevi i Göteborg. Efter år av osämja och dålig stämning är originalmedlemmarna Axl Rose, Slash och Duff McKagan återigen samlade och deras turné har hyllats över hela världen av såväl fans som kritiker. Nu är det alltså dags för Göteborgsfansen att den 21 juli få chansen att se den storslagna showen. 

Bandet är i dag ett stort varumärke och förutom album och singlar säljer de kläder och smycken. För ett par år sedan gick de även ihop med den svenska speltillverkaren NetEnt och skapade videoslot-spelet Guns N’ Roses. Spelet blev en hit bland de som ville pröva lyckan till tonerna från deras kändaste låtar och i dag är det ett vanligt inslag bland spelautomaterna på nätet

Borgholm brinner 

Helgen efter att det en gång tvålfagra Los Angeles-bandet spelar i Göteborg är det dags för en ny mini-festival. För första gången kommer Borgholm Brinner att hållas i Slottsruinen på Öland den 27-28 juli. Svenska In Flames är det stora dragplåstret, samt initiativtagare till hela konserten. De kommer att avsluta båda dagarna med två helt olika konserter och under resten av dagarna kommer fem olika band att spela varje dag. Bland annat kommer Bullet for my Valentine, Danko Jones, Dark Tranquility och Comeback Kid att spela och trycket på biljetterna har varit hårt sedan datumen stämplades. 

Symphonic metal avslutar året

Oavsett musikstil så är 2018 ett klart festival- och konsertår. I början av året presenterades flera internationella som nationella artister och band som skulle turnera över hela Sverige. Vad som är extra roligt är att stora artister som exempelvis Nick Cave och Deep Purple, som utan problem kan fylla stora arenor, har valt att besöka mindre orter och platser – och i det här fallet Rättvik. Även hösten och vintern kommer att vara fylld med härliga mörka toner, vilket passar årstiden, och både Within Temptation och Nightwish kommer till Sverige. Det nederländska bandet kommer till Annexet i Stockholm den 22 oktober och det finska bandet kommer till Partille Arena den 2 november. 


Hitta ett jobb hos LeoVegas