Ozzy Night 29 oktober RockBåten M/S Hansa

Med en skön blandning av det RockBåten M/S Hansa försöker stå för, punk, hårdrockens alla olika inriktningar är vi glada att presentera vad vi kallar Ozzy Night den 29 oktober.
Passande namn så här i sk Halloween tider tycker vi....!!

För ganska exakt ett år sedan startade vi upp RockBåten igen efter att den legat nere ett tag. Vi tyckte då som nu att det saknades en scen för hårdrock samt för band på väg upp. Band som får slita ...hårt för varje speltillfälle i dagens hårda musikliv. Ett musikliv som förändrats radikalt från att ha gett pengar av skivförsäljningar till att nu gäller live-spelningar för att skapa inkomster åt de som haft turen att ha musiken som sitt levebröd. Detta i en tid då allt färre scener finns, eller färre scener för musikarten Hårdrock. Vi fortsätter dock den oförtrutna kampen att bjuda på kanske okända men bra band, band som får chansen att visa upp sig lokalt och som får uppmärksamhet.
Ibland blir det extragrejer utanför de ramar vi satt upp, som när vi hade Dirty Penny på besök eller när det var meningen att Stalingrad Cowgirls skulle komma (inställt pga sjukdom....

Nu laddar vi för den 29 oktober med att bjuda på ett spektra av den musik vi tycker spelas för sällan på de lite "större" ställena. Hårdrock, punk och progressiv metal...

Live:
Soulweeper - Landskrona
Bandet som har en del saker som skiljer dem från andra band, dels så klart att sångaren Jörgen Pettersson är fd fotbollsproffs och fd landslagsman i fotboll samt nu hjälptränare åt Henke Larsson i Landskrona Bois. Jörgen har inte riktigt lagt skorna på hyllan då han deltog i Close-up Magazines fotbollslag i Metallsvenskan, den prestigeladdade fotbollsturneringen med spelare från band som In Flames, Bullet, Sabaton, Hardcore Superstars för att nämna några, Jörgens lag tog sig ända till final detta året. Soulweeper har haft ett litet uppehåll då man sökt och hittat en ny trummis, så med den nya konstellationen blir det premiär på RockBåten M/S Hansa. Med sin tunga svängande hårdrock kommer Soulweeper att om de vill gå långt, Sveriges svar på Metallica som någon uttryckte det….
Nätadresser:
http://www.facebook.com/pages/Soulweeper/271034052905
http://www.myspace.com/soulweeperband
http://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%B6rgen_Pettersson_(fotbollsspelare)
http://www.youtube.com/watch?v=jrZXo6jW-Uo

Forlorn Remembrance - Lund
Med förebilder som Dream Theatre, Iron Maiden, Opeth blir det spännande att få uppleva och se FR på RockBåten M/S Hansas scen. Forlorn Rememberance startade 2008 och som de själva skriver så vill de blanda olika stilar och influenser i sitt musikutövande.
Mäktig musik är det som Forlorn levererar och man hör att de lägger ner mycket jobb på sin musik och i att hantera sina instrument. Visst är det fantastiskt att hitta band som Forlorn som om de fortsätter på den inslagna vägen har en stor framtid att vänta sig, deras stil är gigantisk stor i många länder och även i Sverige så klart….
Man planerar för att gå in i studio i början av nästa år för att skapa en ny skiva….
Nätadresser:
http://www.myspace.com/forlornremembrance
http://www.facebook.com/pages/Forlorn-Remembrance/108494866725
http://www.youtube.com/user/ForlornRemembrance

Glidslem - Helsingborg
Ett punkband alá 77 som det heter. Med det menas att man influerats av punkens kanske största period runt 1977, då med namn som Six Pistols, The Clash m.fl. Glidslem är något så ovanligt som ett band bestående av bara tjejer. Bandet levererar en otroligt skön energi och det är svårt att inte ryckas med när man hör deras musik. Inte nog med att de skriver sitt eget material de har också ett samhällsengagemang som de visade när de anordnade en konsert till förmån för hemlösa i Helsingborg. Glidslem spelade på Helsingborgsfestivalen 2010, man var med i musiktävlingen Popcorn på The Tivoli och man har spelat i finkulturens högborg i Helsingborg, Dunkers Kulturhus samt kuskat Sverige runt redan.
Apropå namnet; **Idén till namnet hittade en av medlemmarna när hon såg en burk hos doktorn med just "glidslem". Lagom äckligt tyckte tjejerna….
Ett perfekt punkbandsnamn tycker RockBåten M/S Hansa som ser fram emot att få se och höra dessa talangfulla tjejer…
Nätadresser:
http://www.myspace.com/405553615/music/songs/54181483
http://www.facebook.com/pages/Glidslem/78072591228
http://papillonsdamour.blogg.se/ blogg av medlem i bandet …
http://www.youtube.com/watch?v=U3hlJgBav0Q

21-02
50:-
18+

29an på öl 21-22
39an på öl 22-23

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas