Ny spelfestival intar Dublin i november

Det sker en del spännande saker inom spelvärlden och snart är det dags för ytterligare en fullspäckad spelfestival att ta plats på den europeiska kontinenten, nämligen på Europas grönaste ö, Irland.

Så sent som under förra veckan meddelade eventarrangören Player1 Events att de utvidgat ett nytt spännande samarbete som kommer sätta Insomnias varumärke på den internationella kartan. Efter ett framgångsrikt internationellt event i Kairo förra året kommer Insomnia nu till den irländska huvudstaden Dublin.

Besökarna får möjlighet att bekanta sig med tillverkarna

Festivalen kommer ta plats någon gång under november, bekräftar oberoende källor. Enligt inside-information som vi tagit del av har ett längre kontrakt tecknats över ett flertal år. Detta är självklart något som arrangören och dess allierade är stolta över.

På plats kommer spelarna få möjlighet att bekanta sig med några av marknadens största varumärken inom esport – bland annat Retro gaming, Cosplay, Indie Zones och många fler. Även om många större spelbolag inte finns representerade så kommer besökare fortfarande kunna ta del av deras spelbonusar om de vill spela under själva eventet. Detta förutsätter att man som besökare gör detta personligt från sin dator eller sin telefon. Bet365 bonuskod är i dag en av de mest efterfrågade koderna inom den här kategorin. I skrivande stund erbjuds betting på bland annat League of Legends, CS GO (Counter-Strike: Global Offensive) och Dota 2.

Sarah är en av de engagerade som arbetar som säljchef på GAME. Hon kommenterar den senaste satsningen i Dublin och innebörden av att fortsätta sin långvariga tradition inom spel.

– Insomnia UK har under många år agerat för att involvera konsumenter i olika spelevents under de senaste 20 åren. Nu tar vi varumärket till ett helt annat land, säger hon.

– Vi är förväntansfulla över att få över eventet till Irland och få ihop alla elementen som krävs för att interagera med den irländska spelgemenskapen i november i år, fortsätter hon.

Parallellt med Sarah har även Stuart, direktör för Omega Events, varit snabb med att kommentera det irländska speleventet. I en intervju berättar han att man ser fram emot att jobba tillsammans med Player1 Events och att det är en ära att få introducera ett unikt spelkoncept i Irland. Enligt honom har branschen vuxit kraftigt, och tillväxten är något som man hoppas få se mer av, även på det irländska eventet.

70 000 besökare på eventen i Storbritannien

Insomnia etablerades för 20 år sedan och har lockat till sig över 70 000 besökare på de brittiska eventen. Det första internationella eventet ägde rum i Egyptens huvudstad Kairo i fjol, och nu väljer man alltså att fortsätta lanseringen av ytterligare internationella event, den här gången i Dublin. 

Värt att tillägga är också att det nya avtalet, som sträcker sig över flera års tid, kommer förstärka organisationens arbete i Europa. Målsättningen är att involvera ytterligare spelföretag i en av världens största och äldsta spelevent.

Datumet för eventet är inte publikt än, men det kommer vara möjligt att förhandsboka biljetter på nätet så fort datumen blir publika.

Det är inte första gången Irland står som värd för stora spelevents. Utöver de stora pokerfestivalerna har staden även stått som värd för några andra spelevents under 2018 och 2019. Det senaste speleventet var relaterat till retrospel.


Hitta ett jobb hos LeoVegas