Mönsterås Blues & Roots Festival 2015 - en rapport

Även i år åkte Kirsten och Christer till Mönsterås, nedan återger de årets festival.

Första bandet vi lyssnade på under fredagen var Chris Ruest and Travis Green Band från USA. De spelade drygt en timme med en härlig show som var både medryckande och med låtar som publiken kände igen. Sedan följde The Hightones som levererade god blues.

Jump4Joy spelade släpande blues åt det gamla hållet och hade gott med publik. Roffe Wikström är ingen höjdare längre och gav ett trött intryck. Publiken var på plats men tycktes inte ha så skoj.

Sugeray Rayford gav en fängslande och medryckande show som publiken gillade. Uppdraget att avsluta kvällen fick The Hightones.

På lördagen gav Mönsterås Blues Band oss, som vanligt, ett bra uppträdande. De har nu spelat tillsammans i 40 år och av den anledningen gjort en film om bandet, filmen kan jag verkligen rekommendera.

Gatubluesen var som vanligt bra och varierat, med artister och musik och något för var smak. Bluesen i tältet dagtid drog också en del publik.

Virginia & Skybender, Johnny Rawls och Top Dogs var några av artisterna som spelade. Samt Bob Corittore med Junior Watson/Fred Kaplan Blues Band som gav oss en härlig spelning.

En höjdare var Henry Gray, en 90-årig bluespianist som var fantastisk på scen, tillsammans med Bob Corittore och Fred Kaplan Blues Band. Publiken var som i extas över Henry Gray som verkligen framstod med vitalitet vid pianot. Ett härligt gung och bra show som helhet.

Våra bilder hittar du här:

festivalinfo.se/gallery/Moansteraos-Blues-%2526-Roots-Festival-2015


Hitta ett jobb hos LeoVegas