Mönsterås Blues & Roots 2014 besökt av Christer & Kirsten

Mönsterås Blues Band gjorde som vanligt ett fantastisk uppträdande och publiken njöt av musiken. Några jag frågade sa så här att Mönsterås Bluesfestival är ett återkommande nöje för dom. Många kom långväga från och många utflyttade kommer ”hem” för att uppleva Bluesen.
Festivalen har blivit arrangerad på flera ställen i Mönsterås, men sen den blev lagd till centrum har det blivit en helhet av det med gatublues och bluestält. Att det dessutom är lite inslag av annan musik är bra för alla. 21:a festivalen var det nu i år.

The Go Getters öppnade sin show med låten Red Hot Mama och drog sen av en timme i härlig rockabilly-tappning, till glädje för publiken. Dom uppträde två gånger under kvällen. Tyvärr blev det lite människor som lyssnade andra gången.

Bill Öhrström spelade bra blues med mycket ös till glädje för publiken. Jim Combo är en artist vi hörde förra året och en trevlig repris att lyssna till. Barrelhouse Chuck spelade i drygt två timmar och det var en njutning att lyssna till dom. Särskilt Bob Corittore på sitt munspel.

Lördagens gatublues höll hög kvalitet. Virginia & Skybenders som sen fick publikens pris för sitt uppträdande och Royal Blues Band som också fick pris var några av dom.
I Bluestältet startade Ulf Sandström med kristen blues, efter honom spelade Jetaways 50-talsmusik. Något som publiken uppskattade. Southern Band spelade Blues Rock (Chicago Blues) med härligt gung, publiken gillade dom skarpt.
Hurley & Blue Dots spelade gammal Blues. Två duktiga musiker som spelade många olika instrument. Lisa Lystam Family Band gjorde även i år ett härligt uppträdande. Rythem Room All-Star med Bob Corittore på munspel var en njutning att lyssna till. Clas Yngström & Big Tex Three drog mycket publik, Diunna Greenleaf var en härlig överraskning och blev uppskattat för sin show.

Här hittar du bilder från festivalen.

/Christer & Kirsten


Hitta ett jobb hos LeoVegas