Möllevångsfestivalen 2010 - så blir den femte festivalen!

Kära grannar och Möllevångsvänner,
Om två veckor fyller vår Möllevångsfestival fem år. Vi har mycket att vara stolta över och det är med många rika erfarenheter och raka ryggar som vi snart släpper loss den femte festivalen i vår stadsdel.

Ingen festival har varit den andra lik och det är som det ska vara med en festival av folket för folket. Vi som lever och verkar här på Möllevången har utvecklats, bytts ut och hittat nya vägar att gå, vilket självklart avspeglar sig i vår festival och gör den dynamisk och annorlunda från år till år.

Årets festival kommer till yta och antal programpunkter att vara mindre än föregående år, men rötterna är djupare än någonsin. Förra året bredde vi ut oss över halva stadsdelen och maxade vår kapacitet. I år hittar vi tillbaka till närheten och gemenskapen.

Nytt för i år är:
MUSIKEN
Genre-uppdelade musikscener byts ut mot ca 9 mindre blandade konceptscener.

FAMILJEOMRÅDE (Jesusparken)
Jesusparken blir ett familjeområde där musik blandas med cirkus, barnaktiviteter och avslutas på lördagskvällen med utomhusbio med Per Åhlins klassiker "Resan till Melonia" på jätteduk.

RÖDA GATAN (Kristianstadsgatan från Bagdad till rondellen)
En hel gata med fokus på politik, sociala rörelser och solidaritetsfrågor. Särskilt i fokus är förändringarna av vår egen stadsdel, vem som får vara med och driva den och vad vi som bor här vill med Möllevången i framtiden. Här finns också ett filmtält och en scen.

Mer ur programmet:
GRÖNA GATAN (Simrishamnsgatan mellan S.parkgatan och Falkenbergsgatan)
Gammalt, men som aldrig känns gammalt, är Gröna Gatan som är kvar på Simrishamnsgatan där den som bäst behövs. Här samsas växter med musik, workshops och samtal om en ekologiskt hållbar stad och värld.

KONSTGATAN (Kristianstadsgatan från rondellen och in på Falkenbergsgatan)
Kvar finns också konstgatan, med ett spännande gatugalleri, scen och workshops i textil gatukonst.

TORGET
På torget står vår största musikscen. Här visar vi upp det bästa av Möllans spännande och varierande musikliv.

KARNEVALEN
Möllevångskarnevalen dansar in i sitt tolfte år och går i år under temat "Ett möllan åt alla".

RONDELLEN
I festivalens hjärta blir det häng till soft musik, omringat av festivalens programtavlor, informationspunkter och sjukvårdsplats.

GATOR
På gatorna väntar både planerade och oplanerade överraskningar. Inbjudna och spontana gatuartister blandas med bland annat teater, dans och operasång.

GÅRDAR
På möllans vackra innergårdar bjuder grannar in till musikscener, loppisar, utställningar och grönskande planteringar.

TILLSAMMANS ÄR VI FOLKET!
Det är bara några få dagar kvar men mycket som ska hinnas göra, så alla som vill komma med en hjälpande hand, tanke, fot, är välkomna att vara med och skapa den femte festivalen och göra den till något vi aldrig ska glömma. Av folket - för folket!

Komplett program finns inom kort på www.mollevangsfestivalen.net
Följ så länge arbetet med festivalen på www.mollevangsfestivalen.wordpress.com

Möllevångsfestivalen 2010:
23 juli kl 16-01
24 juli kl 12-01

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas