Kvelertak håller Folken i ett strypgrepp

För cirka ett år sedan stod Kvelertak på samm scen, storsalen på Folken i Stavanger, då gjorde dem en fantastisk konsert. Nu är de ute på en headline-turnei Europa. I onsdags levererade Kvelertak en otrolig konsert igen på hemmaplan, även om dem var bra för ett år sedan, märkte man tydligt att bandet utvecklats det senaste året. Dem har en otrolig intensitet och energi på scenen som få band har idag. Sångare starta med att skrika ”Vi är Kvelertak, ni är publiken”, sedan har dem full kontroll resten av kvällen. Bandet är brutalt och är skoningslösa när det river av låt efter låt, publiken gör vad de kan får att hänge med och det publiksurfas fram och tillbaka och Erlend (sångare) svarar med ett antal stage-dive.

Detta är en minnsevärd kväll och Kvelertak har spelat många, många gånger i Stavanger, men detta är nog en av de mest kompletta spelningar de gjort. Bandet är tighta genom hela kvällen och det finns nog ingen i publiken som kan stå still under den cirka timmes långa konserten. Kvelertak har en medryckande effekt och vet hur det ska få med sig publiken från första till sista låt med ett otroligt bra låtmaterial från en av Norges bäta rock-album de senaste åren.

Vi får också smakprov på lite nyskrivet material, och det vi får höra lovar gott, det låter inte helt olikt det material de har idag. Och en ny skiva är helt klart önskvärd och det snackas om att en ny skiva kan tänkas komma hösten 2012.

Avslutningsvis rekommenderar jag alla som får möjlighet att se Kvelertak att ta den, du kommer inte ångra dig och du kommer få en mycket energifull konsert upplevelse från ett av Norge absolut bästa band just nu.

Text Victoria.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas