Inga klara stjärnskott på årets Pop Dakar

Anrika festivalen Pop Dakar arrangerades lördagen den 5/6 för femtonde året i rad. Festivalstämningen infinner sig redan när man klivit av tunnelbanan. Solen skiner och öldrickande och grillande besökare har spridit ut sig utanför entrén.

Själva arrangemanget osar ”glada amatörer” lång väg, spelningar får avbrytas för tekniska problem och rundgången skär bland annat under ”Wild at Hearts” spelning sönder ljudbilden likt naglar mot en giffeltavla. Funktionärerna är dock väldigt trevliga och hjälpsamma, om någon till exempel saknar ett par spänn till en öl så lånar man lite ur dricksburken.

20:30 Wild at Heart
Soundtracket till David Lynch säregna kärlekshistoria från 1990 är ett hopkok av aggresiv rock och psykadeliska toner. Svenska bandet ”Wild at Heart” levererar dock melankoliska lunkande indierytmer till en stor publik. Skulle deras musik passa i någon film, så är det snarare Zach Braffs ”Garden State” som man kommer att tänka på. Det är bra musik, men de saknar än så länge detdär lilla extra som för ett bra band från musikälskarna till allmänheten.

Besökarna trivs
- Det är bra stämning här, säger Robert och drar ett bloss av sin cigarett.
Han är här med sina vänner och de sitter och dricker öl och lyssnar på banden. Han är en van festivalbesökare, som brukar avverka åtminstonde ett par festivaler om året. Nu senast Svenska Norbergsfestivalen.

- Pop Dakar är som ett smakprov på festivaler, lite som när man får smaka en liten bit prinsesstårta på ICA. Annars är det samma sak, skön stämning och trevligt folk, flikar en av hans kompisar in.

23:00 Clock Opera
Engelska Clock Opera är årets enda icke-Svenska akt. Spelningen måste tyvärr avbrytas halvvägs in i andra låten på grund av tekniska problem. När de sen kommer igång levererar de njutningsbar indie-elektro som för tankarna till Radiohead. Gräsmattan framför stora scenen är fylld till brädden och publiken gungar med.
- We’ve come to Sweden just for this act. We started just nine months ago but things are going very well. Hopefully, the next year will be the year for us, säger Lawrence Millar som är manager för bandet.

Årets Pop Dakar var ett väldigt trevligt arrangemang under lördagssolen vid Gula Villan vid Universitetet. Men frågan jag ställer mig när jag rör mig hemåt efter ett lyckat Pop Dakar 2010 är:

Kommer några ur årets lineup bli det nya Laakso? Tveksamt.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas