Gogol Bordello topp-betyg både på P&L och Roskilde

I förgår kom jag hem från två veckors hårt men mycket roligt festivalande. Innan det blev det även två konserter. Kim Larsen i GBG och AC/DC som också var mycket bra. Sedan bar det av till P&L och därefter Roskilde. Hade tänkt att skriva en lång festivalrapport om hur det var och det kanske kommer om jag orkar. Men det tar på krafterna och det är mycket som ska hinnas med nu efter festivalerna. Men oj så bra det varit ännu en gång. Allra bäst var dock ett band av banden man såg och det var Gypsypunk bandet GOGOL BORDELLO.

Så här kommer lite om vad jag mfl tyckte om detta fantastiska band:

Måste ännu en gång slå ett slag för detta gryma Gypsypunk band. Det var länge man hade sett fram emot deras konsert på P&L och bäst blev det också som väntat. Helt sjukt hur de levererar live. Troligvis ett av världens 10 bästa band just nu.
Extremröj på bandet och likaså publiken. Någon dag senare kunde man läsa en riktigt fin recension i Dalarnas Tidning 5/5 dalahästar.
Kändes lite tungt när den här spelningen var över och man inte viste när man skulle få se dem eller ett så bra liveband nästa gång. Men det skulle ju visa sig gå mycket fortare än man trott.
En natt när jag gick runt och söp på Roskildecampingen. Träffa jag på några som sa vet du om att dom kommer hit eller? och peka på min Gogol Bordello T-Shirt. Våga inte tro på det först. Men snart skulle det visa sig vara sant. Dagen efter kunde man läsa om det festivalens egen tidning Orange press. Lil Wayne hade stält in och GB blitt ersättare. Kunde inte bli mycket bättre.
Även på Roskilde gjorde de ett kanongig. Jag började dagen tidigt inne i byn. Var och handla lila hårfärg, solglasögon, tog några öl på George Bodegas och sedan drog jag och köade i god tid för att komma längst fram. Hade även köpt med en liter vin som jag tog med in och hade i väntan på att konserten skulle börja. När vi väl kommit in i området längst fram. Hade vi partaj och vattenkrig med publiken på vänstersidan av staketet. Vakterna såg ut att ha lika kul dem och var bra på att förse oss med vatten. Sedan drog då äntligen showen igång. Lika hårt och röjigt som på P&L. Mycket bättre än Gogol Bordello live blir det inte. Lite småkul också att dragspelssnubben tog på sig mina lila solglasögon under "Start wearing purple" då jag slängde upp dem. Efter konserten var man totalnöjd och det blev fortsatt partajande hela natten.
Dagen efter kunde man läsa i Orangepress 6/6 orangestage i betyg och att efter den konserten var det nog inte någon som vart besviken över att Lil Wayne ställt in och blitt ersatt av Gogol Bordello.
Kan inte annat än att tro det samma.
Om ni inte känner till GB kan jag varmt rekomendera dem. Helst ska man ju se dem live. Det var så jag upptäckte dem. De är jäkligt over the top live. Extremröj från början till slut.
Nu väntar man bara på att höstturné datum ska dyka upp på deras hemsida så man får se dem igen.

Här kan ni läsa recensionen i Dalarnas Tidning:

http://www.dt.se/noje/peacelove/article444394.ece

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas