Göteborg dominerar.

Att Way out west har haft fantastiska band de senaste åren är ju inte någon nyhet inte heller att West coast riot lyckats boka några höjdare men i år slår festivalerna på stort. The Specials till West coast riot är helt klart årets bokning i mina ögon, sedan får man inte glömma att samma festival har bokat punklegenden Jello Biafra. Way out west är inte sämre dom, fantastiska Sri Lanka/Britten M.I.A, modslegenden Paul Weller och nya Kate Bush influerade Marina and the Diamonds, XX och La Roux så har Way out west ytterligare en superfestival på gång. Utöver dessa så finns även metallfestivalen Metaltown med Rammstein, emo-festen Pier Preassure, Punk Illegal för de riktiga hårdpunkarna och stadsfesten Göteborgs kulturkalas.

Som Stockholmare så undrar jag varför Göteborg kan ha så mycket och vi i Stockholm knappt har något. Vi har Sonisphere som i och för sig är riktigt stort. Dock ingen riktig stor rock och popfestival, Where the action is blir det inget av i år. Det som händer i Stockholm är Pop Dakar som är en superbra festival, den bästa och trevligaste minifestivelen, men den går inte att jämföra med en jättefestival med världsband som tex Lollipop hade en gång i tiden eller Where the action is för den delen. Popaganda verkar det vara tyst ifrån men i vilket fall som helst så är inte heller det den stora festivalen. Stockholms kulturfestival kommer snart att släppa lite artister och det kan nog bli endel skoj att se men inte heller den festivalen lär kunna mäta sig med en festival i klass med Way out west.

Skulle vara riktigt bra om man skulle starta upp något nytt i tex Lida där Lollipop gick, bättre festivalmiljö går inte att hitta. En 2 eller 3 dagars campingfestival med band i klass med Specials, M.I.A eller Paul Weller, vill man se sånt får man hoppa på tåget mot Gbg istället.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas