Fler bra filmer om musik

Dags att tipsa om fler musikfilmer, det finns ju ändå ett gäng!

Först av allt har jag nyligen sett Bohemian Rhapsody, Queen-filmen som fortfarande går på bio, och jag måste säga att jag var mäkta imponerad! Det är väl i grunden en väldigt typisk musikbiografi, men de lyckades ändå att fånga Queen på något vis. Superbra musik och livframträdanden. Bra prestationer av skådespelarna. Kan verkligen rekommendera till alla Queen-fans där ute!

En annan jag vill tipsa om är Robert Altmans klassiker Nashville, som jag misstänker att många svenskar har missat. Såg att de nämnde Altmans Shortcuts på en sida med guide på filmer och kom genast att tänka på hans magiska countryfilm.

Till skillnad från Bohemian Rhapsody är nämligen Nashville så långt ifrån en traditionell musikfilm man kan komma. Här följer vi massor av människors liv i contrymusikens huvudstad och ser hur deras liv sammanflätas. Tror det är 24 olika huvudroller eller något! Grym film i vart fall!

Mitt tredje tips idag blir nog den magiska klassikern Spinal Tap. Går inte att se den för många gånger! I denna fejkade dokumentär följer man ett hårdrocksband i början av 80-talet. Mycket skratt utlovas!

Ja, detta var mina tips för denna gången. Keep on rockin'!


Hitta ett jobb hos LeoVegas