Fiskefestivaler du borde besöka

När du tänker på fiske, så kanske du tror att det är en väldigt isolerad aktivitet, men så behöver det absolut inte vara. Det finns såklart tillfällen då man vill ta den där lugna fisketuren för att avnjuta naturens stilla skönhet, men det finns också tillfällen då man vill dela med sig av sin hobby med andra entusiaster, höra berättelser och dela med sig av sina egna.

Fiskefestivaler är perfekta för detta. Dessa festivaler är ett firande av fiske i sin helhet. Det bjuds ofta på fiskedelikatesser, och du kan säkert lära dig ett och annat fiskeknep på vägen. Det är även ett ypperligt tillfälle att skaffa sig nya redskap. Tyvärr så har corona inneburit att många festivaler tvingats ställas in. Du kan dock fortfarande införskaffa välbehövda redskap på nätet på sidor som fishline.se, så du behöver inte oroa dig allt för mycket.

USA har en lång historia när det kommer till fiske, och det blir extra tydligt när man kollar på alla de festivaler som hålls där. I denna artikel går vi därmed igenom några av USA:s största fiskefestivaler.

Texas Fly Fishing och Brew Festival
Texas Fly Fihsing and Bre Festival är ett event som pågår i två dagar och har som mål att introducera så många människor som möjligt till flugfiske. Festivalen har en unik och familjevänlig känsla och erbjuder unika möjligheter att förbättra ditt flugfiske. Oavsett om du är nybörjare eller expert så kommer du kunna lära dig någonting nytt här.

Florida Seafood Festival
Som namnet avslöjar har denna festival ett stort fokus på skaldjur av olika slag. Festivalen får tusentals besökare varje år, och bjuder på fantastisk skaldjursmat som musslor och ostron. Om du känner dig modig kan du även delta i ostronätartävlingen.

Kids Fishing Festival
Det finns ingen brist på unga fiskeentusiaster, och självklart har det därmed vuxit fram en festival gjord för just unga fiskare. Här kan juniorerna träffa nya vänner och lära sig en hel del från deltagande experter. Det är ett superbra sätt att förstärka barnets fiskeintresse.

Men bara för att du är en van fiskare betyder inte det att det inte finns någonting att lära sig här. Det är inte bara ett bra socialiseringstillfälle för juniorer, utan också för dessa juniorers föräldrar som med största sannolikhet också är åtminstone något intresserade av fiske.

The Brainerd Jaycees Ice Fishing Extravaganza
Detta är inte bara en festival, det är dessutom världens största evenemang i världen där isfiske ligger i fokus. Evenemanget började som en liten turnering 1991, men ökade snabbt i popularitet. I dagens läge kommer över 20 tusen deltagare varje år för att delta. Festivalen har också blivit lite av en välgörenhetsgrej, och lyckades ett år få ihop 150 000 dollar.

Evenemanget har över 20 tusen ishål som du kan testa dina skickligheter med. Isfiske i kombination med god mat, bra musik och givande gemenskap är svårt att tacka nej till, och det just allt det som The Brainerd Jaycess Ice Fishing Extravaganza erbjuder.


Hitta ett jobb hos LeoVegas