Final i Melodifestivalen 2005

Spektaklet avlöpte ungefär som väntat, påklistrad glamour och fejkad hysteri. Kvällspressen har hjälpt till i och med att det inte funnits något annat som säljer bättre.


Löpsedlar som Uppgjort på förhand är ett säkert tecken på att det bara är skit i tidningen (om man nu kan kalla dessa medier för tidningar).
Den självklara rubriken för kvällsblaskorna blev ju att Martin Stenmarck jagas av 100-tals kvinnor som enbart är ute efter sex med honom, frågan är hur mycket nyhetsvärde detta har. Man skulle vilja se dessa löpsedelsmakare sitta och välja mellan de klyschiga och självklara "efter melodifestivalen rubrikerna om vinnaren" och tsunamikatastrofen om de varit aktuella samtidigt. Jag är övertygad om att alla fall Aftonbladet skulle prioritera Melodifestivalen.


Det mest anmärkningsvärda med finalen, enligt sällskapet jag plågades tillsammans med, är att trots påståendet om att man nu kallat in det tunga kavalleriet till mellannumren så dyker After Dark upp och gör ett ordentligt magplask från hög höjd.
Ett så meningslöst och illa genomfört mellannummer kommer bli svårt att klå i framtiden. Det räcker inte med att transa och mima till playback, jag vill ha tillbaka mina TV-licenspengar genast!


Mest oväntat med kvällen måste ju ändå vara att den sliskigt söta , nödrimmande flickfavoriten och Gessle-ripoffen Jimmy Jansson inte var i närheten av att vinna.
Detta och att Nordmans yrande inte premierades av varken jury eller tittarna var kvällens största behållning.


Så fort man såg att juryn hade en annan favorit än folket så förstod man att lösnummersansvarige på Aftonblasket och hans kollegor jublade, detta skulle man kunna tjäna många lösnummer på.
Skulle bara vilja påpeka att det inte är som det framhållits i media utan att det även var problem med att rösta på Martin Stenmarck, så egentligen kanske han skulle ha haft många fler telefonröster =)


Det är skönt att det hela snart är över och jag håller mina tummar för rikets bidrag i Kiev.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas