Festivalande 2011

Ja då var det nytt år igen då och om några månader nya festivaler.
Var ett tag sedan jag skrev här. Tyvärr blev de inga festivalrapporter från mig förra året. Men jag har inte slutat att åka på festivaler. Hade en mycket lyckad festivalsommar även 2010. Något borttappat pass, packnig och något missat flyg och sådant. Men i det stora hela var det väldigt lyckat. Festivalerna som besökte förra året av mig var Rock am Ring, SRF, Graspop, Roskilde, Rock Weekend, Wacken, Sziget och Skogsröjet.

I år blir det fler.
Festivalerna som jag hittills har köpt biljett till för 2011 är: SRF, Roskilde, Exit, Wacken och Sziget.

Första festivalen blir nog Muskelrock. Muskelrocken krockar ju även i år med Rock am Ring och även med Rockstad Falun. Men eftersom Rock am Ring tyvärr har lyckats boka sin sämsta line-up (troligvis) någonsin. Så skippar jag den i år. Trots att jag hade riktigt kul där förra året. Hoppas på en uppryckning till 2012. Rockstad Falun har jag aldrig besökt. Var lite sugen på den. Har bra kompisar där uppe som skulle vara kul och träffa och det skulle vara kul att se Grave Digger och Sabaton som alltid är bra live. Men det är för lite med två bra band och så pass långt att ta tåg/buss när Muskelrock är samma helg. Så det får bli Muskelrock. Som var riktigt lyckat när jag var där 2009. Mysig, trevlig liten festival. Som i år bjuder på några kanonrepriser från 09e som Thor, Wolf, Helvetets Port och Graveyard. Men även några riktigt coola band som besöker Muskelrock för första gången kommer bland annat Warrant, Blaze och Girlschool.

SRF har ju lyckats riktigt bra även i år hittills. Så trots det extrem höga priserna de har på allt så får det bli den. Trots att ett återbesök på Nova Rock lockade eller att testa på Download för första gången så fick de bli SRFbiljett pga att de bokat så många band i min smak + att jag känner så mycket gött folk som alltid åker dit.

Glastonbury/Graspop/Gods of Metal
Efter SRF vet jag inte exakt vad det blir än. Hade riktigt kul på Graspop förra året och headlinerna där är ju helt ok även i år. Men jag är också riktigt sugen på att testa Glaston för första gången. Försökte i fyra timmar med att ringa tills mit skype konto blokerades och beställa biljetter över nätet när de släpptes i oktober. Men det var tyvärr lönlöst. Biljetterna tog slut och jag blev utan. Men jag har dock lite hopp kvar om att kanske få volentärarbeta där. Annars blir det nog Graspop igen. Trots att det skulle vara rätt kul att testa Gods of Metal också.
Men jag får se hur det blir.

Roskilde.
Efter är hur som helst valet givet. Mot Roskilde har inte P&L en chans. Så i sommar besöker jag Roskilde för 10e gången.

Exit Fest
Denna festival har jag velat besöka i flera år nu. Men det har inte blivit av föränns nu att jag äntligen sett till att köpa biljett till den. Har hört så mycket gött om denna festival. Så det ska bli kul att testa. Bara hoppas de bokar bra band nu när man har biljett. Men de gör de förhoppningsvis.

Burg Herzberg/Metalcamp/Master of Rock
Denna helg är det inte helt lätt att bestämma viljen festival jag ska på.
Har länge varit lite sugen på att testa hippie festivalen HB. De brukar väl inte vara jättemånga band i min smak. Men de har de senaste åren haft en del riktigt bra bokningar som Hawkwind, UFO, Uria Heep och Black Bonzo mfl. I år har de väl hittills inte lyckas släppa något som lockar mig jätte mycket. Som vanligt är det många band jag inte har så bra koll på som kommer dit. Har kollat upp en del av de som är klart på Spotify och det känns väl sådär hittills. Men ja jag får se. De brukar vara ett hyfsat stort gäng av folk jag känner på SRF som drar dit. Så jag skulle säkert få det riktigt trevligt om det blev BH. Men jag får se.
Metalcamp har jag bara besökt en gång. Trots att det var en skit cool festival. I år är banden helt ok. Som vanligt inte alls i samma storlek/klass som SRF, Graspop o WOA. Men bra för priset. Hade blandade kännslor om Metalcamp efter MC 06. Var en del knepigt folk där. Men det låg perfekt och var överlag riktigt bra. Känner några som ska dit i år så får se om jag gör dem sälskap eller om det blir BH eller MoR i stället.
Masters of Rock gjorde ju förra året en kanonbokning som Manowar och hade som headliner och då var även nya Accept där. Festivalen har dessutom riktigt bra pris och de lär vara kanonpris även på ölen. Känner inte någon som ska dit. Men det skulle kanske gå att få med sig någon annars brukar det alltid lösa sig bra ändå.
Svårt val de här. Får se vad det blir.
Förra året så kördes ju även Magic Cirle (Manowars) Festival denna helg. Tyvärr verkar de inte som att de kommer köra i år och jag kommer inte kunna se dem när de lirar i GBG. Hoppas de kommer göra några festivalspelningar i europa i sommar.
Jaja.

Welt Turbojugend tage.
Nästa festival jag drar på blir WACKEN och i år blir det återigen den gryma förfesten i Hamburg som var så cool 2009 och som jag missa förra året. I år tänker jag dock dra dit ytterligare lite tidigare så att jag är där när de håller Turbonegrofesten.
Wacken får det sedan bli för mig för 8e gången. Var lite sugen på Ozora i ungern eller gratis festivalen Hallestele Woodstock i Polen. Men tyvärr är WOA samma helg i år och de har överlägset bäst band och band i min smak + att det alltid är en massa bra kompisar som drar på WOA.

Sziget.
Ja sedan så blir det såklart självklart Sziget igen. Så otroligt kul och lyckat varje år. Tyvärr är det samma helg som Skogsröjet nästa år. Men ja sorry skogsröjet. Trots att jag haft det kanonkul på den lilla myiga festivalen har de inget att sätta emot Sziget.

Lowlands/Summer Breeze/ Pukkelpop
Som sista musik festival 2011 hade jag tänkt testa Lowlands som jag hört mycket gott om. Holländare är riktigt trevligt festiva/partyfolk och det verkar vara en skön festival. Tyvärr fick jag för ett tag sedan reda på att biljetterna sålt slut direkt. Så om det inte löser sig på något sätt får det nog bli Summer Breeze i Tyskland eller Pukkelpop i Belgien som avslutar festivalsommaren 2011.

La Tomatina Tomato in Bonyol
Blir dock kanske en cool festival till efter de ovannämnda. Detta blir isåfall ingen musik festival och är inte säkert än. Men om pengar finns kvar så funderar jag på att besöka detta riktigt coola jipot i spanien där hela stan ovandlas till en tomatkrigsfest.

Hoppas att se så många som möjligt av er på någon/några av festivalerna i sommar.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas