Festival som datorspel - expansion till The Sims?

Finns det någon marknad för ett datorspel som går ut på att leva (överleva) en festival och dess campig?
Jag skulle kunna tänka mig de gamla plattformsspelen till Nintendo 8-bitars eller Amiga 500 i festivalformat. Att springa runt mellan scenerna, korsa campingen och få poäng efter hur många spelningar man hinner se - trots alla hinder på vägen när man korsar campingen för att nå nästa scen.


Strategispel, inte helt olikt spelet Beach Life kanske. Målet är att nå 100 000 besökare till din egenskapade festival. Man får jobba som tusan för att hålla besökarna nöjda med kvaliteten på öl, bajjamajjor, spelningarna med mera. De obligatoriska katastroferna inträffar ibland, inställda spelningar, regn och översvämning av campingen


Managerspel, kanske som alla dessa fotbollsmanagerspel. Spelkonceptet går ut på att se till att ens anställda gör sitt jobb trots att de flesta bara får en t-shirt och fritt inträde i lön.


The Sims-varianten kanske skulle gå ut på att man i ett internetuppkopplat spel kan spela mot andra om att ragga, fixa kompisar och ha vildaste festerna på campingen.


De närmsta jag sett hittills var ett spel som ingick i en tävling om biljett+resa hos Festivalbussen, där gick det ut på att röja hårdast på bussen till festivalen.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas