Favoriterna i Melodifestivalen 2021

Årets Melodifestival är äntligen här! Den 6 februari är det dags för den första deltävlingen är därefter fortsätter svenska folkets favorittävling i ytterligare fem veckor. Finalen kan vi se fram emot den 13 mars, och det är då vi får se artisterna framröstade av folket mäta sig med varandra.

Vilket bidrag tror du blir årets skräll, och vilket bidrag tror du kammar hem hela tävlingen? Låt oss ta en titt på vilka artister som är förhandsfavoriter.
Melodifestivalen 2021 – så går

Melodifestivalen är en av årets höjdpunkter i musiksverige och artisterna som vill representera vårt land i Eurovision Song Contest är många. Innan vi tar en närmare titt på årets favoriter i Mello så ska vi dock gå igenom förutsättningarna för årets festival. Med tanke på det rådande världsläget så kommer den av förklarliga skäl se lite annorlunda ut än tidigare år.

Istället för den sedvanliga turnén som har präglat Melodifestivalen de senaste åren så kommer samtliga deltävlingar att genomföras i Annexet i Stockholm. Tyvärr kommer det inte att finnas någon publik på någon av dem, men de kommer att sändas live som vanligt.

En annan unik aspekt under årets festival är att vi kommer att få se en rad olika programledare. Lena Philipsson, Oscar Zia, Jason “Timbuktu” Diakité, Per Andersson och Måns Zelmerlöv är några exempel på profiler som kommer att leda oss genom deltävlingarna.

I Melodifestivalen 2021 är startfältet fullt av både rutinerade Mello-artister, men också en hel del nytt blod. Nedan lyfter vi fram vilka av dem som är favoriter enligt bettingmarknaden.

Favoriterna i deltävling 1 och 2

Startordning deltävling 1 (6 februari): Kadiatou, Lillasyster, Jessica Andersson, Paul Rey, Arvingarna, Nathalie Brydolf, Danny Saucedo.

I den första deltävlingen är det Danny Saucedo som är storfavorit, och det är Kadiatou som väntas gå direkt till finalen med honom. Arvingarna och Paul Rey ses som de främsta utmanarna, medan Lillasyster är den självklara högoddsaren den första lördagen.

Startordning deltävling 2 (13 februari): Anton Ewald, Julia Alfrida, WAHL feat. SAMI, Frida Green, Eva Rydberg och Ewa Roos, Patrik Jean, Dotter.

Deltävling 2 spås vara aningen jämnare än den första, men det finns trots allt två artister som bär ett tydligt favoritskap. I den här tävlingen är det Dotter och Anton Ewald som spås knipa finalplatserna, men oddsen är relativt låga även på Patrik Jean och Frida Green. Högst odds hittar vi på Julia Alfrida, samt duon Eva Rydberg och Ewa Roos.

Favoriterna i deltävling 3 och 4

Startordning deltävling 3 (20 februari): Charlotte Perrelli, Emil Assergård, Klara Hammarström, Mustasch, Elisa, Alvaro Estrella, Tusse.

I deltävling 3 är det Tusse som går in som favorit tätt följd av Charlotte Perrelli, men Mustasch, Alvaro Estrella och Elisa har dugliga chanser till en finalbiljett, enligt spelbolagen. Emil Assergård är den i deltävlingen som har högst odds på avancemang.

Startordning deltävling 4 (27 februari): Tess Merkel, Lovad, Efraim Leo, The Mamas, Sannex, Clara Klingenström, Eric Saade.

Ingen annan deltävling har två lika självklara favoriter som Eric Saade och The Mamas under deltävling 4. Gapet ned till närmaste utmanarna Clara Klingenström och Tess Merkel är relativt stort, och Efraim Leo och Lovad är deltävlingens två högoddsare.

Favoriterna till att vinna allt i finalen (13 mars)

Varje år bjuder Melodifestivalen på en del skrällar, med favoriter som misslyckas med att gå till final och underdogs som kvalificerar sig på deras bekostnad. Frågan är vilka av de listade favoriterna ovan som kommer att leva upp till förväntningarna denna gången.

Tittar vi på melodifestival oddsen så är det de fem artisterna Danny Saucedo, Dotter, Eric Saade, The Mamas och Tusse som har störst chanser att leverera i finalen. Den av dem med lägst odds är Danny Saucedo med sin låt “Dandi dansa”. Skulle han vinna så blir det hans första seger i Melodifestivalen, efter att tidigare ha kommit tvåa (två gånger) och trea (med E.M.D.).

Andra chansen genomför den 6 mars.


Hitta ett jobb hos LeoVegas