Christer & Kitty på Åmåls Bluesfest

Vi kom till Åmåls Bluesfestival torsdag 11:e juli. På Café XO började vi vårt lyssnande. XO's servering är delvis på en innergård där det under bluesfesten finns en liten scen.

Första artisterna vi hörde var Rich Del Grosso och Bert Deivert Trio (USA/SE) som spelade riktigt bra blues. Något senare blev det lite rockigare med finska Jo' Buddy and The Uplifters vilket publiken verkade gilla lika mycket som vi.

Även på fredagen blev det Café XO som startpunkt, då lyssnandes på Backyard Jam som open stage. Det blev riktigt bra drag.

En av alla platser där det spelas musik är kyrkan, och under fredagen bjöd Sofia Reed, från USA, på musik vi gärna lyssnar mer på.

På fredagskvällen var det då dags för bluesterminalen nere vid hamnen innan Örnäscampingen. Mad Dogs feta Ulf Sandström var nog en favorit för många då dom drog igång sitt fenomenala uppträdande. Strax efter fick vi höra Jo'Buddy and The Uplifters igen.

Claes Yngström and Big Tex Three, John Primer (US) och Copenhagen Slim Band (DK) blev det också för att nämna några fler band vi uppskattade.

På lördagen minglade vi runt och lyssnade lite här och där på olika artister som uppträdde på olika ställen inne i stan, det var bra var vi än kom. Beat and Stomp (DK), Crocodile Claes and Alabama Lovesnakes exempelvis.

Under kvällen återvände vi till bluesterminalen och lyssnade bland annat på Hamon Hurricanes med Simon Lindekrantz från Dalsland som fick publiken i extas. Sen blev det JT Lauritsen and The Buckshot Hunter vi gärna ser kommer tillbaka till bluesfesten framöver.

En riktigt bra kväll med så mycket bra framträdanden där variationen bjöd på artister som var bra på sina egna sätt. Men ett är säkert - vi återkommer gärna nästa år!

/Christer & Kitty

PS. Det finns lite bilder i galleriet, och några till.


Hitta ett jobb hos LeoVegas