Billigt med reklam på festivalinfo?

För konstant diskussioner med festivalarrangörer som vill köpa bannerplats eller ha samarbeten med oss. Nästan varje gång det är en större festival blir det inget av eftersom de inte begriper att vi tar betalt mer av de som borde kunna betala för sig.
Vi har ett standardpris som sedan är enormt prutbart beroende på storlek på kommande evenemang.


Du kanske frågar dig om detta är någon form av Robin Hood-grej vi har för oss. Så är det så klart inte utan vi anser att alla ska köpa på samma villkor, den lilla festivalen ska ha råd att annonsera hos oss och det ska "svida" jämförbart för alla.
Om exempelvis Hultsfred hörde av sig om bannerplats skulle svaret vara xx 000 kronor per år, samtidigt som de lovande nystartade festivalerna kommer undan helt gratis ibland.
Lite som jag förstått att fortkörningsböter är i Finland, man betalar procentuellt av sin inkomst. Kanske vore något för Sverige?


Detta är precis vad festivalinfo handlar om, att inte bara visa upp giganterna (som har en marknadsföringsbudget som är större än hela budgeten för de små).
Vi vill ge de små festivalerna en chans att komma igång och finns det en bättre plats än där man även hittar information om de festivaler som redan är etablerade?


De stora arrangörerna tycker säkert vi gör fel, men samtidigt kan vi ju inte fylla sajten med så mycket reklam som de större skulle köpa om det samtidigt var överkomligt för de små.


Magkänslan säger att vi ska fortsätta av favorisera de mindre/nystartade evenemangen.


Information om annonsering på webbplatsen

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas