Barcelona förbereder sig för en av Europas största spelmässor

Datumen till en av Europas allra största spelmässor är återigen släppta. Det handlar nämligen om Gamelab som i år kommer arrangeras i den katalanska huvudstaden Barcelona mellan den 27 och 29 juni. Det finns redan en stor skara svenska entreprenörer, utvecklare och spelentusiaster som meddelat sin närvaro. På gästlistan finns också en del kända namn, nämligen Playstation-skaparen Mark Cerny. Bland de kända gästerna finns också många spelföretag representerade.

På grund av den politiska situationen i Barcelona har det varit många frågetecken kring mässans arrangemang i år, men så sent som förra veckan meddelades slutligen eventets officiella datum. Enligt arrangörerna ville man gärna behålla staden Barcelona som värd för Gamelab.

Detta är det åttonde eventet som Gamelab arrangerat i Barcelona. Hittills har man håll i över 14 spelmässor runt om i Spanien (med ovanstående i Katalonien inkluderade).

Många kända namn i årets upplaga

 

Till skillnad från tidigare upplagor har man inkluderat många nya och högprofilerade gäster i sitt program. Enligt interna uppgifter som vår redaktion fått ut från arrangören kommer årets besökare bland annat få bekanta sig med Mark Cerny (som tidigare nämnt), Rami Ismail, Mike Sepso, David HelgasonIan Livingstone och Dean Takahash – samtliga välkända namn inom spelvärlden.

Huvudämnena har inte kommunicerats ut än, men det råder ingen tvekan över att man kommer fortsätta diskutera spelutvecklingsteknik, inklusive algoritmer och plattformar som återses på många större spelportaler. Mobilautomaten Vegas är ett sådant exempel.

Något annat som är nytt i årets upplaga av Gamelab är att gästerna kommer vara lättillgängligare för åskådarna och besökarna. De kommer bland annat delta i mindre workshops där alla får vara med och delta i olika diskussioner relaterade till spel. Biljetterna väntas släppas under de närmsta dagarna.

Gamereactor kommer stå som årets officiella mediepartner. På deras webbsida kommer ni kunna följa vissa utvalda delar från eventet direkt genom en livesändning. Via den kommer följarna också få möjlighet att ställa frågor till de olika föreläsarna.

Mässans historia

 

Gamelab grundades 2005 och är en fristående spelorganisation vars företrädare består av internationella branschexperter, forskare, akademiker, entreprenörer och forskare. Samtliga är på något sätt involverade i digital underhållning och arbetar tillsammans med innovativa idéer och projekt i syfte att göra spelmarknaden attraktivare, roligare och mer dynamisk.

Enligt organisationens grundstadga arbetar man med att förena, förstärka och inspirera den nästkommande generationen av digitala kreatörer. Organisationens mässor har lockat många besökare från hela världen – till och med från länder som Japan och Korea. I årets upplaga som kommer hållas på Hesperia Tower Hotel har man skapat plats åt 1 000 gäster och 500 företag och organisationer.


Hitta ett jobb hos LeoVegas