Augustibuller 2005

Detta mitt fjärde år på festivalen Augustibuller i Lindesberg tar jag mig lite tid för att reflektera över hur mycket festivalen har växt under åren då jag har haft nöjet att besöka evenemanget. För stor är skillnaden nu ifrån hur det var vid mitt första besök år 2002. I stort sett allt har utvidgats och utvecklats. Bland annat så har campingen växt sakta men säkert under åren för att inhysa de uppemot 4000 fler besökarna detta år jämfört med vid mitt förta besök.


De kulinariska företagarna har även de utvidgats. Även om jag inte mins vad jag åt mitt första år, eller ifall jag faktiskt åt över huvud taget för den delen, så mins jag i alla fall att det inte fanns lika många stånd att fylla på energireserverna hos. Vad som fanns till bjuds i år har jag, då mina pengar gick till annat under festivalen, i efterhand fått berättat för mig var langos, pommes, pizza, tacos, hamburgare och ris- och nudelwok. Med andra ord ett stort utbud utav klassisk festivalmat.


När det gäller festivalområdet så är den största förändringen i funktionalitet att tältscenen Olympos har skrotats och ersatts av den nya utescenen Bermuda. För att ge plats till en ordentlig gräsläktare, eller som det heter på fackspråk: sitta på marken, har den lilla tältscenen Havaji flyttats en bit. Omdekoreringen på området var befogad, då det i den gamla tältscenen kunde vara rätt så påfrestande vid större spelningar.


Augustibuller 2006 vinner också priset för årets roligaste programblad. Utöver den standardinformationen finns även lite roliga fakta om Lindesberg och dess omnejd, en guide till de olika subkulturerna och dess stilar och häftet avslutades med texten till Povel Ramels Svarta Malin på baksidan. Allt detta gav en touch av en lättsam och personlig relation mellan festivalen och dess besökare.


Vädret var dock inte det bästa i år. Den förta dagen var mycket solig och varm och man hade inte större lust att ha på sig kläder över huvud taget, men det höll dock inte i sig. Under andra halvan av festivalen var vädret mycket omväxlande, från regn till solsken till regn igen. Himlen var molnig och hindrade den riktiga sommarvärmen från att komma tillbaka. När det inte öste ner så duggade det oftast. Största delen utav tiden spenderade jag då på att sitta under ett partytält med mina vänner och bara tjôta. Fördelen med festivaler är då att det finns mycket att hitta på så att man glömmer vädret.


 


För ytterliggare information om Augustibuller; se även artiklar ifrån tidigare årgångar.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas