Augustibuller 2003

Augustibuller är en liten festival lokaliserad i Lindesberg ett par mil norr om Örebro. Med sina knappa 10 000 invånare är Lindesberg en idyllisk plats för en trevlig festival, särskillt eftersom centrum endast ligger ett par hundra meter från campingen och festivalområdet ännu närmare. Det finns även goda möjligheter till ett dopp i hettan då det hela är beläget vid Stora Lindessjön.

Resa till Lindesberg sker lättast med tåg till Örebro och sedan pendel sista sträckan eller med någon av många festivalbussar. Lifta funkar också, som undertecknad fick erfara när pengarna tog slut. Mat finns att tillgå i ett par stånd som finns uppsatta på campingområdet där man kan köpa mackor och dricka och även lite mer annorlunda saker som VildsvinsKebab. Inne i centrum fins även matbutiker, pizzerior och gatukök. Vatten finns att tillgå på campingen, så man kan borsta tänderna eller kasta på varandra om man tycker sånt är skoj.

Augustibuller ger ett bra alternativ till de konventionella festivalerna, med stor variation på musikstilarna så banden som spelar på Augustibuller drar en mångfald av musikälskare. Allt mellan punkare, sharp-skins och reggae-fantaster tar plats för att dela tillställningen. Exempel på band, som gjorde allt för att lyfta stämningen genom taket och lyckades, var: Charta 77, USCB Allstars, Raised Fist och många många fler.

Med 5100 betalande gäster tyder allt på att detta är en festival som kommer hålla och dra fler och fler gäster varje år.

/Jopijap, festivalinfo.se

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas