Arvikas nya festivalinriktning

Arvikafestivalen har gått ut med att det kommer bli ny riktning på festivalens bokningar, inte längre kommer Arvika vara en syntfestival där många av de stora klassiska syntbanden kommer bokas. Arvika kommer ha som inriktning att vara en elektronisk festival som de utvecklats emot, techno, electro, dans och disco och även vissa synt.

Arvika menar att synten var som störst på 80 och 90-talet och att de flesta av de banden redan besökt Arvika 4-5 gånger och att de har svårt att hitta inspirationen från en genre som hade sina bästa dar för 10-15 år sen. Depeches spelning förra året fick bli Arvikas final som syntfestival, nu är det en djupare elekronisk festival istället.

Det har klagats ganska häftigt på forumen inför årets festival gällande just bristen på syntbokningar och många har köpt biljett tidigt, framförallt de som är syntare. Därför kommer Arvika gå ut med 3 syntbokningar i veckan så att de syntare inte känner sig svikna.

För mej har det framförallt varit 80 och 90-tals banden som varit dragplåster sen tycker jag det är kul att de blandas ut med modernare electro, techno och även disco och dans för den delen. Men om själva synthjärtat i grunden försvinner och det inte går att räkna med 2-3 storabokningar av syntlegender så tappar den det som jag tyckt varit festivalens charm, bortsett från att det är en riktigt skön festival.

Kommer nog bli hela havet stormar på Arvikas forum och andra syntforum nu när Sveriges största syntfestival ändrar riktning.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas