5 artister som borde komma till Sweden Rock 2020

Nordens största rockfestival, Sweden Rock, är enligt mig en av festivalsäsongens bästa höjdpunkter. Det är magiskt att få se världens största rock-och metalband uppe på scenen för att ge oss i publiken den musikfest vi vill ha. 2019:s upplaga bestod av kungligheter som KISS, ZZ Top, Rainbow och Slayer.

Ja, tiotusentals besökare dyker upp på Sweden Rock varje år, där de äldre och yngre förenas med hjälp av rocken. Engagemanget är otroligt, sett till att det inte är gratis med biljett, boende och resa till Sölvesborg. För att inte nämna att genrer som hiphop, pop och dancehall blivit allt större med åren. Den som planerar att gå på Sweden Rock nästa år och har det tajt kanske funderar på att ta lån. Läs mer om blancolån här och se om det är ett alternativ som passar.

Jag är väldigt spänd inför nästa artistsläpp, så låt mig dela med mig om mina drömbokningar till Sweden Rock 2020!

Robert Plant
Bara faktumet att Led Zeppelins sångare lever gör det till ett måste att få se honom på svensk mark, utöver små scener som Liseberg och Gröna Lund. Dessutom är han fortfarande produktiv, och riktigt vass. Hans senaste platta Carry Fire är stundtals uppe bland hans bästa verk, inte minst de atmosfäriska balladerna “New World…” och “A Way With Words”.

Dinosaur Jr.
Indierockens kungar Dinosaur Jr. älskar att spela i Sverige; de har kommit hit tre gånger med den senaste plattan Give A Glimpse Of What Yer Not, och jag var på samtliga spelningar. De börjar bli gamla, men har fortfarande mycket liv i sig. Frontmannen J Mascis är en hjälte på gitarrmelodier och hans släpiga sång är underbar över den fartfyllda musiken, som på senare år dragit allt mer åt skate-genren. Skulle hjälpa till att bredda Sweden Rocks lineup.

John Fogerty
Creedence Cleerwater Revivals främsta geni John Fogerty är ytterligare en av de stora rockhjältarna man måste se innan de lägger ner för gott. Jag har själv inte sett honom, men det är en dröm jag tror många delar med mig. Han är känd för att riva av många Creedence-klassiker, så som “Fortunate Son” och “Have You Ever Seen The Rain”. Fogerty skulle tas emot väl av publiken på Sweden Rock.

Hällas
Självklart måste ett svenskt band till på den här listan och det finns inga jag hellre vill se än Hällas! Hårdrocksbandet med en twist; de inspiration från 70-talets bluesiga hårdrock och lyxar till ljudbilden med synthar som känns hämtade direkt från arkadhallen. Hällas är på väg upp och har precis fått pålitliga Luger som bokningsbolag, så jag hoppas att de försöker få dem till Sweden Rock!

Kadavar
Ett nyare tillskott på önskelistan är givetvis det tyska hårdrockarna i Kadavar, som gör en blandning mellan klassisk rock, stoner och lite avantgarde pop. Deras senaste platta är fullkomligt lysande och det vore helt fantastiskt att få se dem live!

Detta var alltså mina drömbokningar! Vilka band hoppas du arrangörerna bokar till Sweden Rock 2020?


Hitta ett jobb hos LeoVegas